Πολεμικός ξεσηκωμός στην Πιονγκγιάνκ - 3,5 εκ. Βορειοκορεάτες θέλουν να καταταγούν στον στρατό και να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

AP
Freepen.gr - Πολεμικός ξεσηκωμός επικρατεί στη Βόρεια Κορέα καθώς σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κοντά στα 3,5 εκατομμύρια πολίτες αιτήθηκαν να καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρεπορτάζ της της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun αναφέρει πως οι Βορειοκορεάτες (ανάμεσά τους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί) ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της Πιονγκγιάνγκ ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ λόγω των νέων κυρώσεων σε βάρος της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371 προχωρώντας σε ακόμη πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας λόγω των πυραυλικών της δοκιμών.

Στον αντίποδα η Πιονγκγιάνγκ προανήγγειλε πυραυλική επίθεση πλησίον της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό ωκεανό η οποία αποτελεί αμερικανικό έδαφος και διαθέτει στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail