Το Αστεροσκοπείο εκθέτει τον Τσίπρα: Κάηκαν 26.900 στρέμματα (αρχικά έδωσε 39.120 στρέμματα)

Freepen.gr - Το Αστεροσκοπείο Αθηνών διαψεύδει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που υποστήριξε ότι κάηκαν 15.000 στρέμματα εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι συμπληρώνοντας πως στη φωτιά του 2009 περίπου στην ίδια περιοχή είχαν καεί 150.000 στρέμματα.

Είναι από τις λίγες φορές που γίνεται απόπειρα να περάσει η πραγματικότητα μιας καταστροφής, και μάλιστα από κόμμα που θεωρητικά βρίσκεται κοντά στην οικολογία, ως επιτυχία λόγω του μεγέθους της.

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το σύστημα FireHub το οποίο καταγράφει δορυφορικά τις καμένες εκτάσεις, σημειώνει πως συνολικά 2.690 εκτάρια, δηλαδή 26.900 στρέμματα (1 εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα) έγιναν στάχτη. Το παράδοξο είναι ότι η πρώτη ανακοίνωση έκανε λόγο για 39.120 στρέμματα.

Όπως σημειώνει το protothema.gr η διόρθωση έγινε σχεδόν δύο ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το ίδιο με επίσημη δικαιολογία πως η αρχική ανακοίνωση αποτελούσε μια πρώτη εκτίμηση και υπήρξαν νέφη τα οποία οδήγησαν σε αυτή την αποτύπωση. Ωστόσο δημιουργείται η εύλογη απορία, γιατί ένας τόσο σοβαρός επιστημονικός οργανισμός δεν περίμενε ένα λογικό χρονικό διάστημα ώστε να δημοσιεύσει εξαρχής μια οριστική ανακοίνωση και όχι...εκτιμήσεις.

Ο Πρώτος Χάρτης


Ο Δεύτερος Χάρτης

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...