Ερντογάν προς ΗΠΑ για S-400: Γιατί ανησυχείτε; Οι διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν τελειώσει!

φωτο από ΑΝΑΤΟΛΗ
Freepen.gr - Σκληραίνει την στάση του έναντι των ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το θέμα της αγοράς του ρωσικού αντι-αεροπορικού συστήματος S-400.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Αγκυρα μετά την επιστροφή του από το Κατάρ, ο Ερντογάν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με τις δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, Joseph Dunford ότι η υπερδύναμη ανησυχεί για την αγορά των S-400.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δεν είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ και συνέχισε:

«Γιατί πρέπει οι ΗΠΑ να ανησυχούν; Οι διαπραγματεύσεις κατά ένα μεγάλο βαθμό έχουν τελειώσει. Έχουμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας»

και συμπλήρωσε:
«Είναι δικό τους θέμα, όχι δικό μας. Κάθε χώρα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την ασφάλειά της. Εμείς έχουμε κάνει πολλές φορές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ. Δυστυχώς δε συμφωνήσαμε, τώρα έχουμε σχέδιο για τους S-400 και έχουν γίνει οι απαραίτητες αμοιβαίες διαπραγματεύσεις. Έχουμε κάνει το βήμα μας. Δεν ανησυχούν όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικά όπλα, αλλά ανησυχούν όταν χρησιμοποιούνται το S-400. Όταν χρησιμοποιείται το Patriot δεν ανησυχούν, αλλά ανησυχούν για αυτό;».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail