Το κινέζικο μαχητικό J-10C και τα προηγμένα υπερόπλα του!

Freepen.gr- Το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος J-10C εντοπίστηκε στην Κίνα να φέρει νέους πυραύλους αέρος - αέρος στα άκρα των πτερύγων του όπως αναφέρει το defence-blog.com.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το J-10C φέρει πυραύλους αέρος - αέρος PL-10 μικρού βεληνεκούς και PL-15 μεγάλης εμβέλειας.


Ο PL-10 (AAM) είναι ένας νέος γενιάς κινέζικος πυραύλος αέρος-αέρος ο οποίος έχει μέγιστη εμβέλεια 20 χιλιομέτρων. Διαθέτει ένα ενεργό σύστημα καθοδήγησης υπέρυθρης ακτινοβολίας και αναπτύσσεται από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνολογίας της Σαγκάης για χρήση σε σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη όπως το J-20 stealth.

Ο PL-15 είναι ένας πύραυλος αέρος-αέρος (BVRAAM) πέραν του οπτικού εύρους. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι ο PL-15 μπορεί να φτάσει σε πάνω από 300 km με ταχύτητα μεγαλύτερη από Mach 4 (4.900 km / h). Με την ενσωμάτωση ενός κινητήρα ramjet, το εύρος του θα μπορούσε να φτάσει τα 150-200km. Ο PL-15 μπορεί να ανιχνεύσει, να επιτεθεί και να καταστρέψει έναν στόχο με ελάχιστη είσοδο αεροσκάφους.

Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι ο PL-15 σχεδιάστηκε για να κερδίσει και να διατηρήσει την υπεροχή του αέρα και να καταρρίψει αεροσκάφη χωρίς άμυνα όπως ιπτάμενα τάνκερς κι αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW & C) από απόσταση 300 χιλιομέτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail