Σημεία κατάρρευσης της ISIS στην κεντρική Συρία - Το δίλλημα του Στρατού πριν την περικύκλωση

χάρτης από @Peto Lucem
Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός παρά τις ισχυρές άμυνες γύρω από την πόλη της Σούκνα πέτυχε να πάρει τον έλεγχο των πηγών του φυσικού αερίου σήμερα το μεσημέρι απελευθερώνοντας τους λόφους στα δυτικά της πόλης.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του αραβικού almasdarnews η 5η Λεγεώνα βρισκέται σε απόσταση μικρότερη των 800 μέτρων από τη Σούκνα και εκτιμάται πως εντός 48 ωρών ο Στρατός θα έχει τον έλεγχο της πόλης.

Ωστόσο οι επιτελείς βρίσκονται σε ένα δίλλημα. Το ερώτημα που τους απασχολεί μόλις καταληφθούν και οι υπόλοιπες θέσεις στα δυτικά της πόλης είναι αν ο στρατός θα πρέπει να εισέλθει σε αυτήν ή όπως στο Ντέιρ Χαφέρ και τη Μασκάνα να την υπερκεράσουν καλύπτοντας όλες τις θέσεις τριγύρω μέχρι να εγκαταλειφθεί.

Επιπλέον υπάρχουν αναφορές ότι η ISIS έχει αποδυναμώσει τις θέσεις της μέσα στην πόλη επιλέγοντας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο Ντέιρ Εζόρ για την τελική επερχόμενη μάχη με το συριακό στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail