Η Κύπρος γλύτωσε τα χειρότερα - Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Κρανς Μοντάνα

Freepen.gr - Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας για το Κυπριακό σήμερα τα ξημερώματα με ευθύνη της Τουρκίας η οποία, άγνωστο το γιατί, δε δέχθηκε το δώρο της ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς με το δικαίωμα του βέτο που θα μπορούσε να βάζει το 18% των Τουρκοκυπρίων σε βάρος του 82% των Ελληνοκυπρίων του νησιού.

«Δεν ήταν δυνατό γίνουν αποδεκτά παρεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας σε όλη τη μεγαλόνησο. Το όνειρο και σχέδιο λύσης Κυπριακού παραμενει ζωντανό» δηλώνει ο υπουγός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ποια λύση όμως μπορεί να προκύψει με θέσεις όπως η παραπάνω και τον παράνομο εποικισμό να εξακολουθεί; 

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε ήδη προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε από χθες:

«Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά έχει υπερασπιστεί το Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο, έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα της Κύπρου να είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί και τώρα το βράδυ, στη συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών και με δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Νομίζουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε σε αυτήν την διαπραγμάτευση. Ξέρετε ότι τη σώσαμε τρεις φορές από το να καταρρεύσει. Αλλά αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να στηρίζεται στα δίκαια των ανθρώπων, των κρατών, των λαών και στο Διεθνές Δίκαιο. Ευχαριστώ πολύ».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail