Νέα πρόκληση από τον Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει Διεθνής Συνθήκη για τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

Freepen.gr - Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο Φαχρετίν Ογούζ Τορ, βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστική Δράση (MHP) τον ρώτησε  γιατί επί 12 χρόνια 18 νησιά στο Αιγαίο κατέχονται από την Ελλάδα. Ρώτησε μάλιστα γιατί υπάρχει ελληνική σημαία στην Ψέριμο καθώς επίσης Ελληνες στρατιώτες που στοχεύουν στο Τουργκούτ Ρέις.

Ο Τσαβούσογλου απήντησε ως εξής:

«Το γεγονός πως υπάρχει ζήτημα με το καθεστώς κυριαρχίας μερικών νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες μία ισχύουσα διεθνής συνθήκη που να καθορίζει τα θαλάσσια σύνορα. Όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο προσπαθούμε να τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω του διαλόγου. Η χώρα μας επιθυμεί να λύσει αυτά τα ζητήματα με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο και μέσω διαλόγου, που στόχο έχει τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail