Ποιες πόλεις των ΗΠΑ μπορεί να εξαφανίσει από το χάρτη η Βόρεια Κορέα

Freepen.gr - Παγκόσμιο συναγερμό έχει προκαλέσει η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας με την εκτόξευση του διηπειρωτικού Hwasong-14.

Δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες από την εκτόξευση του Hwasong-14.

Μετά τη δοκιμή ο Κιμ Γιονκ Ουν έσπευσε να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον εντός του βεληνεκούς των δυνατοτήτων της. Φυσικά παραμένει ένα ερώτημα γιατί θεωρείται επικίνδυνη η Βόρεια Κορέα που δεν έχει προκαλέσει κανένα αιματοκύλισμα και όχι πχ οι ΗΠΑ που έχουν ρημάξει είτε άμεσα είτε με μαριονέτες τη μια χώρα μετά την άλλη τα τελευταία χρόνια.

Η Μελίσα Χάναμ, ειδική αναλύτρια σε ό,τι αφορά το πυραυλικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας, στο James Martin Center, δήλωσε στο βρετανικό Guardian ότι η τελευταία δοκιμή έδειξε πως η Αλάσκα βρίσκεται εντός της εμβέλειας:

«Η δοκιμή απέδειξε πως η Αλάσκα βρίσκεται εντός εμβέλειας. Η αρχική θεωρία μου είναι ότι τώρα δοκιμάζουν αυτόν τον πύραυλο για να διαπιστώσουν εάν μπορεί να πάει πιο μακριά. Πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα για να υπολογίσουμε την καμπύλη εμβέλειας, αλλά είναι πιθανό πως προσπαθούν να δείξουν ότι όντως η Νέα Υόρκη δεν είναι μακριά».

«Μία εμβέλεια 9.500 -10.000 χλμ.- που μία πτήση 45 λεπτών δείχνει πως είναι πιθανή- σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει στόχους στην ανατολική ακτή, όπως η Νέα Υόρκη» υπογραμμίζει η Χάναμ.

Επίσης ο Τζέφρι Λιούις του Middlebury Institute of International Studies στην Καλιφόρνιαθεωρεί πως η πυραυλική δοκιμή απέδειξε ότι το Λος Αντζελες είναι εντός εμβέλειας ενός βορειοκορεατικού πυραύλου της Β. Κορέας, αλλά το Σικάγο, η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον όχι». Ωστόσο σπεύδει να συμπληρώσει πως οι Βορειοκορεάτες μπορεί να μην έχουν φανερώσει όλες τις δυνατότητες του πυραύλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail