Δεν πήραν το μάθημά τους σε Βιετνάμ και Συρία - Ψάχνονται για νέο Βατερλό στην Κορέα οι ΗΠΑ

 EPA - One of two US Air Force B-1B Lancer bombers flies a 10-hour mission from Andersen Air Force Base, Guam
Freepen.gr - "Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο επείγουσα απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα. Αν απαιτηθεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με ταχεία, θανατηφόρα και συντριπτική ισχύ, στον χρόνο και τον τόπο της επιλογής μας" ανέφερε στην ανακοίνωση ο διοικητής των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, Τέρενς Ο'Σόνεσι.

Επίσης δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο σε μια κίνηση ως επίδειξη δύναμης αλλά και απάντησης στην τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Εκτός τούτου οι ΗΠΑ φαίνεται να υιοθετούν σκληρή ρητορική ενάντια σε Μόσχα και Πεκίνο.

Αρχικά ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλλερσον ότι Ρωσία και Κίνα είναι βασικοί οικονομικοί εταίροι της Βόρειας Κορέας και πως δεν αντέδρασαν στην εξέλιξη των διάφορων πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ.

Τώρα η σκυτάλη πέρασε στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ που καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας λέγοντας πως τον απογοήτευσε.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail