Κι ενώ όλοι κοιτούν την Κύπρο, ο Συριακός Στρατός πήρε πάλι παραμάζωμα τους ισλαμιστές

Του Στρατή Μαζίδη

Την στιγμή που όλα τα φώτα της προσοχής της Δύσης είναι στραμμένα στην κυπριακή ΑΟΖ και την κλιμάκωση με την Τουρκία, ο Συριακός Στρατός επανεκκίνησε τις πολεμικές του επιχειρήσεις κινούμενος σε δύο μέτωπα.

Το πρώτο προς το Ντέιρ Εζόρ, όπου οι Δυνάμεις του Τίγρη έρχονται βορειοδυτικά από τη Ράκκα και η 5η Λεγεώνα δυτικά από την Παλμύρα. Οι ομάδες αυτές αναμένεται να συναντηθούν έξω από την αλ-Σούκνα, την τελευταία πόλη-προπύργιο του ISIS στην επαρχία της Χομς αλλά και πριν το Ντέιρ Εζόρ.

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο συριακό νότο, ανατολικά της Δαμασκού και βόρεια της Σουέιντα. όπου όπως παρατηρούμε στο χάρτη ο στρατός είναι έτοιμος να συναντηθεί και να περικυκλώσει ένα ακόμη ισλαμιστικό θύλακα.

Αυτήν τη φορά η εκεχειρία φαίνεται να λειτουργεί υπέρ του άξονα Μόσχας-Δαμασκού και Τεχεράνης ενώ επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά πως οι παρκαρισμένοι τουρκοκίνητοι και καταριοκίνητοι τρομοκράτες στην επαρχία του Ιντλίμπ δεν ενοχλούν καθόλου το συριακό στρατό την ώρα που εκκαθαρίζει την κεντρική και νότια Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail