«Καλύτερα να υποδέχεσαι το μισθοφόρο των πειρατών παρά το μισθοφόρο των Γερμανών»

Του Στρατή Μαζίδη

«Καλύτερα να υποδέχεσαι το μισθοφόρο των πειρατών παρά το μισθοφόρο των Γερμανών» είπε ο Αποστόλης της Ελληνοφρένειας σε κάποια συνομιλία του με ακροατή της εκπομπής σχολιάζοντας το φαινόμενο του Survivor.

Άδικο έχει;

Ποιον εμπιστεύεσαι περισσότερο; Τον Κώστα Αναγνωστόπουλο ή τον Αλέξη Τσίπρα;

Επειδή τον πρώτο τον ξέρω λόγω γειτονιάς, σίγουρα αυτόν.

Ο Κώστας τουλάχιστον ξέρει να δράττει ευκαιρίες. Όταν πχ προέκυψε το ζήτημα των πειρατών στα ανοικτά της Σομαλίας και της Κένυας, αρκετοί βρήκαν την ευκαιρία για μια επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα συντονίζοντας ομάδες ενόπλων που συνόδευαν τα πλοία από ή μέχρι τα ανοικτά του Αντεν. Όσοι πήγαιναν ως ένοπλοι, έβγαζαν πολύ καλό μεροκάματο.

Ο "μισθοφόρος" λοιπόν κυνήγησε την τύχη του, πήρε το ρίσκο και κέρδισε χρήματα. Στη συνέχεια επένδυσε στα καταστήματα που συμμετέχει σε Αγία Παρασκευή και Χολαργό. Αργότερα εκμεταλλεύθηκε ευκαιρίες και μπήκε στο Survivor. Εκεί εξάντλησε όλα τα όρια. Ο Αναγνωστόπουλος πέρα από τα χρήματα που έβγαλε από το παιχνίδι, ουσιαστικά διαφήμιζε επί μήνες κάθε μέρα τις επιχειρήσεις του.

Μπορεί στοιχεία του χαρακτήρα του να μην αρέσουν σε πολλούς, όπως τα νεύρα του όταν χάνει.

Τουλάχιστον όμως πρόκειται για έναν άνθρωπο που κυνηγά την τύχη του, φτιάχνει τη μοίρα του, ρισκάρει, κερδίζει, επενδύει, χάνει.

Ο Τσίπρας ως μισθοφόρος των Γερμανών τι κάνει; Καταδιώκει τον κάθε μισθοφόρο των πειρατών, τον κάθε ένα που προσπαθεί για να του αρπάξει δια της φορολογίας τα πάντα και να κάθεται στην καρέκλα του.

Έστησε ολόκληρες πολιτικές μηχανές, πχ το Δημοψήφισμα, για να νομιμοποιήσει την τότε επερχόμενη κωλοτούμπα του.

Ο ένας ξέρει να βγάζει χρήματα, ο άλλος έχει μάθει να καταδιώκει όσους κάνουν το πρώτο.

Αν λοιπόν σε ένα φανταστικό σενάριο θα έπρεπε να διαλέξουμε να υποδεχθούμε έναν από τους δύο, ποιον θα διαλέγαμε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail