Ο βασιλιάς είναι γυμνός και αν δε με πιστεύετε έχω και φωτογραφίες

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Βγήκε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης ξανά για τους δικούς του λόγους να καταγγείλει την κυβέρνηση

Ο Βαρουφάκης όμως δεν είναι χαφιές, γιατί αν τον πούμε χαφιέ, θα πρέπει να δεχθούμε όσα λέει και να πούμε τους υπόλοιπους προδότες. Γιατί οι υπόλοιποι δεν είναι ένα κόμμα με εναν ανόητο ανίκανο νεαρό ως ηγέτη. Η ανοησία και η ανικανότητα κάποιου που κάποιοι άλλοι ηθελημένα τον έβαλαν σε αυτή τη θέση που είναι, μπορεί κάλλιστα να γίνει εύκολα δωσιλογισμός και προδοσία κάτω απο κατάλληλες συνθήκες.

Γιατί δεν μπορεί κανείς να μην προσέξε, αυτά που προσέχουμε εμείς καθημερινά , ένας άνθρωπος που υποτίθεται οτι είναι πανεπιστήμονας, που χτίζει σπίτια να μη γνωρίζει οτι η στροφή 360 μοιρών, είναι ένας πλήρης κύκλος και σε γυρίζει πάλι στην ίδια κατεύθυνση, οτι 400 χιλιάδες στρέμματα δεν μπορεί να είναι ένα ελληνικό στρατόπεδο ακόμα και το Γκουαντανάμο αμφιβάλλω αν έχει τόση έκταση.

Δεν μπορεί να μην πρόσεξε κανείς τις φτωχές γνώσεις του στη γεωγραφία, μπερδεύοντας ως 2 ξεχωριστα νησια, τις ονομασίες Λέσβος και Μυτιλήνη, μη γνωρίζοντας οτι το Στρασβούργο βρίσκεται στη Γαλλία. Δεν μπορεί κανείς να μην πρόσεξε οτι οι γνώσεις του στα αγγλικά ήταν χειρότερες και απο επαρχιακο γκαρσόνι της δεκαετίας του 80 και δεν είναι ικανές να τον φέρουν στα σαλόνια των ευρωπαίων ηγετών.

Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει οτι υπάρχει άνθρωπος που θεωρεί οτι το βιβλίο το Δόγμα του Σοκ το έγραψε η Ναόμι Κάμπελ και αν σου έρχεται αυτό το επίθετο πρώτο στο μυαλό σα συνειρμός όταν ακούς το όνομα Ναόμι, δεν φταίει σίγουρα κανείς άλλος παρά οι συνθήκες που σε έφεραν σε θέση αρχηγού κόμματος. Είμαι πεπεισμένος οτι αν η καριέρα ήταν χολέρα και οι συνθήκες ήταν λίγο διαφορετικές, μπορεί και να βλέπαμε στη θέση του σημερινού πρωθυπουργού το σύντροφο Καρανίκα αρκεί να ήταν γιός του "αγνώστου" πατέρα Τσίπρα.

Αυτό πάλι με την περίεργη μυστικοπάθεια δεν το έχω καταλάβει. Στο διαδίκτυο όσο κι αν ψάξει κανείς δε θα βρεί ούτε μια φωτογραφία του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού που είναι δημόσιο πρόσωπο, άρα όλες οι πληροφορίες για το άτομό του θα έπρεπε να είναι γνωστές και διάφανες. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Ο Βαρουφάκης έχει και αυτός τις ευθύνες του, που είναι πάρα πολλές. Θεωρώ οτι ο Βαρουφάκης μπήκε για τους δικούς του λόγους σε μια κυβέρνηση που γνώριζε οτι είχε άλλους σκοπούς απο αυτούς που εμφάνιζε στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Δεν μπορείς να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση , να βλέπεις καθημερινά και να συγχρωτίζεσαι με υπουργούς και βουλευτές που είναι υπεύθυνοι σε καίρια πόστα και να μη βλέπεις τις τραγικές αδυναμίες τους και το οτι ετσι δεν πάς πουθενά.

Ο Βαρουφάκης δεν έκανε τίποτα περισσότερο απο αυτό που έκαναν οι Ράδιο Αρβύλα. Ακόμα θυμάμαι το τραγικό απόσπασμα που έντρομοι σύμβουλοι έψαχναν έναν χαμένο φάκελο μπροστά στις κάμερες στο τραπέζι λίγο πριν απο διαπραγματεύσεις με την Μέρκελ.

Ομως οι καταγραφές του Βαρουφάκη είναι πιο σκληρές γιατί δεν περιέχουν ίχνος σάτιρας , αλλά γύμνια , ψευτια και δωσιλογισμο.

Εγω που δεν είμαι οικονομολόγος, με λίγες γνώσεις οικονομικών, έβλεπα οτι είναι καταστροφικό να συνεχίζεις επι ένα εξάμηνο σχεδόν να αποπληρώνεις τα χρέη σου στο ακέραιο, οχι με νέα δανεικά αλλά στεγνώνοντας κάθε λογαριασμό του κράτους, των δήμων, των ασφαλιστικών ταμείων. Χρήμα που δεν ήταν τόσο ψεύτικο ,όσο αυτό που μας δίνουν και τους επιστρέφουμε μέσα απο τα μνημόνια οι δανειστές.

Σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24 %, δημιούργησαν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην αγορά. Τα capital controls τα χρειαζόταν γιατί θα γινόταν αργά ή γρήγορα ενα bank run και θα άδειαζαν εντελώς καταρρέοντας οι ήδη άδειες τράπεζες. Γι αυτό και έγινε και ενα κάλπικο δημοψήφισμα με ενα ηλίθιο και πονηρά διατυπωμένο ερώτημα. Θέλετε το συγκεκριμένο σχέδιο; Ναί ή Όχι;

Αν ναι το περνάμε ως νόμο του κράτους και υπογράφουμε το μνημόνιο, αν όχι πάμε και υπογράφουμε ενα άλλο. Δεν έλεγε κάπου το δημοψήφισμα για χρέη που ήταν παράνομα έτσι όπως επιβλήθηκαν , αν θέλουμε ευρώ ή τοπικό νόμισμα.

Δεν μπορεί να μην τα είχε δει όλα αυτά ο Βαρουφάκης, δεν μπορεί να ήταν τόσο ηλίθιος ωστε να φανερώσει οτι κατέγραφε τις συζητήσεις με τον Σόϊμπλε. Ηταν σα να έλεγε στους υπόλοιπους, προσέξτε γιατί καταγράφω και εσάς. Απο εκείνη τη στιγμή που το ανέφερε, ήταν ξένο σώμα μέσα στην κυβέρνηση.
Περνάει ο καιρός , ο Βαρουφάκης σιωπά και έρχεται τώρα να βγάλει το νέο του βιβλίο και για να το υποστηρίξει κραδαίνει το στικάκι με τους διαλόγους που έχει καταγράψει.

Λέει ο βασιλιάς είναι γυμνός και αν δεν με πιστεύετε έχω και φωτογραφίες. Μα δεν είναι αυτό το θέμα μας αγαπητέ Γιάνη. Γνωρίζουμε πια όλοι οτι ο βασιλιάς είναι γυμνός, δεν έχουμε ανάγκη καμμιά φωτογραφία, κανένα στικάκι με συνομιλίες. Γιατι το μόνο που θα μας δείξει είναι ακόμα χειρότετα απο όσα πιστεύουμε για την ασχετοσύνη , την εξαπάτηση και τον δωσιλογισμό των κυβερνώντων.

Και δεν είναι μόνο αυτοί, είναι όλο σχεδόν το φάσμα του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου. Μην νομίζετε οτι είναι ηλίθιοι , Ξερουν πολύ καλά τι κάνουν. Πηδούν απο το ένα κόμμα στο άλλο, χωρίς ιδεολογικές αναστολές, σιωπούν μέσα σε μια εφιαλτική ομερτά, εκβιάζουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί εξαπατουν τη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail