Νέο θρίλερ - Aρμένιος διανούμενος ξέφυγε από την κόλαση των φυλακών της Τουρκίας και βρίσκεται στην Ελλάδα

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Sevan Nisanyan, Αρμένιος διανοούμενος από την Τουρκία, ο οποίος καταδικαστήκε το 2014 σε φυλάκιση 16 ετών και 7 μηνών για υποτιθέμενες πολεδοδομικές παραβάσεις μετά την κριτική που άσκησε για τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να απαγορέυσει την κριτική στον προφήτη Μωάμεθ, δραπέτευσε από τη φυλακή και σύμφωνα με το δημοσιογράφο Nick Ashdown βρίσκεται στην Αθήνα.

Το 2010 ο Nisanyan δημοσίευσε έναν κατάλογο με πάνω από 16.000 ονόματα μερών στην Τουρκία που είχαν αλλάξει με την υποχρεωτική τουρκοποίηση.

Ήταν η πιο ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη καταγραφή των χιλιάδων παραδοσιακών ονομάτων που προέρχονταν κυρίως από τα ελληνικά, τα αρμενικά, τα κουρδικά, τα συριακά, τα αραβικά κ.α και αντικαταστάθηκαν με τούρκικα τον 20αιώνα.

Ο Sevan Nisaynyan το 2004 βραβεύτηκε από την τουρκική ένωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την συνεισφορά του στην προαγωγή της ελευθεροτυπίας.

Θα ξεφτιλίστούμε πάλι άραγε;

Θα παραώσουμε σαν να ήμασταν τριτοκοσμική χώρα έναν παγκοσμίως γνωστό Αρμένιο διανοούμενο στα χέρια του Ερντογάν; Φοβάμαι πως ναι, ελπίζω να διαψευστώ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail