Τσίπρας σε Αγκυρα: Γαυγίστε όσο θέλετε, εμείς έχουμε σχέδιο κι είμαστε πάντα έτοιμοι

Freepen.gr - Σκληρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις με το Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγο μετά τις προκλητικές αιτιάσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις συνεχείς προκλήσεις της Αγκυρας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως:

«Θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δε μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη»

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας πως πετυχαίνει μόνο αυτός που διαθέτει σχέδιο είναι σταθερός και διαπράγματευεται υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

«Μπορεί να μην πετύχαμε, σε αυτή τη φάση, λύση (στο Κυπριακό) αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε ότι αποτελεσματικός φύλακας δεν είναι ο σκύλος που συνέχεια γαυγίζει συμπληρώντας πως:

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερός πυλώνας στην περιοχή και τώρα που ανακάμπτει,  αποδεικνύεται χώρα πολύτιμος εταίρος της ΕΕ, πολύτιμη χώρα για το ΝΑΤΟ, λόγω των σχέσεων μας με κρίσιμες χώρες στην ευρύτερη περιοχή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail