Ανατροπή από το πρακτορείο Sputnik: Οι Κούρδοι των SDF δε διαφέρουν σε τίποτε από τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα και του ISIS!

© REUTERS/ Rodi Said via Sputnik
Freepen.gr - Έκπληξη προκαλεί η φιλοξενία δηλώσεων από την αραβική έκδοση του Σπούτνικ όπου οι Κούρδοι των SDF δε διαφέρουν σε τίποτε από τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα και του ISIS.

Συγκεκριμένα ο Σύριος εμπειρογνώμονας Χούσμα Σαΐμ ανέφερε:

"Στη Συρία, θεωρούμε αυτές τις δυνάμεις ως παράνομους στρατιωτικούς σχηματισμούς που λειτουργούν εκτός του νομικού πλαισίου, είναι αντίστοιχες τρομοκρατικές ομάδες όπως η Al-Nusra Front και η Daesh. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν συντονίζουν τις δραστηριότητές τους με το Συριακό Στρατό. Τους θεωρούμε ως τρομοκράτες"

Και συμπληρώνει:

"Σύμφωνα με το σχέδιο των ΗΠΑ, αυτές οι δυνάμεις θα πρέπει να βοηθήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους για τη δημιουργία του λεγόμενου ασφαλούς χώρου προστασίας, το οποίο θα χωρίσει τη Συρία από τους γείτονές της".

Ο εμπειρογνώμονας, ωστόσο, δήλωσε πως ελπίζει ότι με τη βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν ο Συριακός Στρατός θα μπορέσει να μπλοκάρει αυτές τις προσπάθειες.

Ο Σαΐμ υποστηρίξε επίσης πως οι SDF συντονίζουν την επίθεσή τους στη Ράκκα τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την Daesh!

Από τεχνική άποψη, οι Κούρδοι, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, και η Δαμασκό, υποστηριζόμη από τη Ρωσία και το Ιράν, δεν βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους. Σε πολλές περιπτώσεις, οι επίσημες δυνάμεις της Συρίας και οι Κούρδοι μαχητές συνεργάστηκαν. 

Ωστόσο, οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το μέλλον της Συρίας.

Η απελευθέρωση της Ράκκα είναι σημαντική για το μέλλον της Συρίας, διότι όποια δύναμη ελευθερώσει την πόλη θα διαθέτει ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί για να καθορίσει τα μεταπολεμικά πολιτικά γεγονότα στη βορειοανατολική Συρία.

Συνεπώς δεν είναι τυχαίο αυτό που είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες ημέρες στη Freepen.gr ότι η Μόσχα αμέσως έσπευσε να μπλοκάρει τη φημολογούμενη συμφωνία των SDF με την ISIS για τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου αποχώρησης προς την Παλμύρα, εξουδετερώνοντας όποιον τρομοκράτη επιχειρεί να διαφύγει.

Επί της ουσίας η Μόσχα κράτα τη Daesh μέσα στη Ράκκα χρονοτριβώντας και φθείροντας τους Κούρδους αλλά και προσπαθώντας να ανατρέψει τα σχέδια των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail