Χίμαιρα η Μόσχα με τους πυραύλους HIMARS των ΗΠΑ στη Συρία! Τρίζει τα δόντια της, θα δαγκώσει αν χρειαστεί;

Στρατής Μαζίδης

Ανήσυχη και ηχηρή αντίδραση της Μόσχας δια του Υπουργείο Αμυνας στη μεταφορά πυραύλων μεγάλης εμβέλειας (480χλμ) HIMARS από την Ιορδανία στη βάση της στο Al Tanf στη νότια Συρία.

Η Μόσχα εκτιμά ότι οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Συριακού Στρατού καθώς:

α. οι ΗΠΑ έχουν πλήξει επανειλημμένα το συριακό στρατό και τους συμμάχους του

β. τα συστήματα αυτά δεν μπορούν να στηρίξουν την επιχείρηση των Κούρδων στη Ράκκα


Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι "η εξάπλωση οποιουδήποτε είδους ξένων όπλων στη συριακή επικράτεια, ειδικά όπως πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, πρέπει να έχουν πρώτα της έγκριση της κυβέρνησης της κυρίαρχης χώρας [Συρία]".

Η Μόσχα παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας, πρόσθεσε η δήλωση.

Αυτό που προφανώς θα πρέπει να προβληματίσει τον άξονα Μόσχας-Δαμασκού-Τεχεράνης είναι πως κάθε φορά όπου ο συριακός στρατός σημειώνει σημαντικές - καθοριστικές επιτυχίες στο έδαφος, τότε οι ΗΠΑ πάντα με κάποιο τρόπο αντίδρουν, όπως ο "κατά λάθος" βομβαρδισμός του Στρατού στο Ντέιρ Εζορ τον περασμένο Σεπτέμβριο ή η προβοκάτσια των χημικών στο Ιντλίμπ με την "τιμωρητική" επίθεση στη βάση του Σαϊράτ.

Το ζητούμενο είναι αν η Μόσχα θα καταφέρει αυτή τη φορά να προλάβει τις εξελίξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail