Χωρίς νερό αρχίζει να μένει η Συρία μετά το κλείσιμο του Ευφράτη από τους Τούρκους!

Freepen.gr - Το όπλο του νερού χρησιμοποείται πλέον ευρέως στην πολύπαθη Συρία.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Χαλεπίου (φωτο) η λειψυδράι της περιοχής οφείλεται κατά βάση στη μείωση της ροής του Ευφράτη ποταμού από την Τουρκία  (160 αντί για 500m3/s για Συρία και Ιράκ). 

Ακόμη και η υπολειτουργία του φράγματος του Tishreen Dam οφείλετο στις ενέργειες της Τουρκίας.

Ένας τρίτος λόγος ήταν η ανατίναξη μέρος του υδροδοτικού αγωγού που συνδέει τη Ζάχραα με τους ταμιευτήρες στο Tishreen.


Εκτός όμως τούτου, προβλήματα υπάρχουν και στη Ράκκα. Οι ήδη μειωμένες ροές του Ευφράτη από την Τουρκία πλέον παρεκτρέπονται από τους τζιχαντιστές του ISIS για να προκαλέσουν πλημμύρες και προβλήματα.

Το βασικό αντλιοστάσιο αναφέρεται ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας καθώς το κανάλι που το υδροδοτούσε ξεράθακε κατά το διάστημα των τελών Μαΐου με τις αρχές του Ιουνίου.

Οι παρακάτω εικόνες που διακινούν Κούρδοι ακτιβιστές δείχνουν το πως στέρευσε το κανάλι.

Αυτές οι εξελίξεις στη Συρία με την Τουρκία να χρησιμοποιεί το όπλο του νερού επικαιροποιούν μια προφητεία του Γέροντος Παϊσίου που είχε πει «όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι έρχεται ο Αρμαγεδδώνας».







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail