Ραγδαίες εξελίξεις - Μπήκε στο Ντέιρ Εζόρ ο Συριακός Στρατός - Πως θα κινηθεί για να σπάσει την πολιορκία

Στρατής Μαζίδης

Άλλο ένα σημείο καμπή στο συριακό πόλεμο αποτελεί η εξέλιξη της εισόδου του Συριακού Στρατού ξανά μετά από χρόνια στην επαρχία του Ντέιρ Εζόρ.

Ο Στρατός και η Χεζμπολάχ κινούμενοι παράλληλα με τα ιρανικά σύνορα εκτός του ότι πέτυχαν να απελευθερώσουν μεγαλύτερες εκτάσεις, κατέλαβαν και δεύτερο πέρασμα, ενώ η δημιουργία ρωσικής βάσης στην περιοχή μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από αυτή των ΗΠΑ στην Αλ Τανφ έρχεται να διασφαλίσει ότι δεν προκύψουν απροσδόκητες εξελίξεις.

Ο στρατός απελευθέρωση το wadi al-lawayzah.

Επίσης απελευθερώθηκαν σύμφωνα με το almasdarnews το Ard Al-Washash, το Al-Waer Dam, η περιοχή Al-Waer Canyon και η μεγάλη έρημο κοντά στον σταθμό άντλησης T2. 

twitter Peto Lucem

Πλέον ο στρατός απέχει κοντά στα 20 χλμ από την αεροπορική βάση Τ2 και σχεδόν 100 χλμ από τη μεθοριακή πόλη Αμπού Καμάλ που αποτελεί προπύργιο της ISIS.

Με τη δημιουργία της ρωσικής βάσης στα μετόπισθεν επιτυγχάνεται ο εγκλωβισμός των ΗΠΑ σε μια αχανή έρημο και έχοντας αποτύχει στο βασικό στόχο του να μην αποκατασταθεί η επικοινωνία Δαμασκού - Βαγδάτης.

Επίσης διαφαίνεται ότι το σπάσιμο της πολιορκίας του Ντέιρ Εζόρ θα προέλθει από τρεις άξονες.

Ο πρώτος είναι της Παλμύρας όπου ο στρατός απέχει λιγότερο από 140 χλμ και έχει ως ενδιάμεσο στόχο την πόλη της Σούκνα.

Ο δεύτερος είναι από βορά και τη Ράκκα, οι Δυνάμεις του Τίγρη που θα κινηθούν νότια.

Και ο τρίτος πλέον από το νότο όπου ο στρατός θα κινηθεί αφού φτάσει στην Αμπού Καμάλ βόρεια προς την πόλη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail