Ώρες αγωνίας για τους Κούρδους στην Αφρίν - Παγιδεύτηκαν με τις ΗΠΑ και τώρα τρέμουν επίθεση των Τούρκων στο καντόνι με ανοχή της Μόσχας

Freepen.gr - Συροκούρδοι αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί είτε στην Αφρίν είτε στο Ταλ Ριφαάτ στη βόρεια Συρία με τη σιωπηρή ανοχή από τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία. Παράλληλα καλούν τη διεθνή κοινότητα να σώσει την Αφρίν που φιλοξενεί χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένους όπως αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο Aranews.

"Ο λαός φοβάται τεράστια επίθεση της Τουρκίας και των συριακών ισλαμιστών στην Αφρίν και την περιοχή Shahba με τη στήριξη της Ρωσίας, του Συριακού καθεστώτος και του Ιράν", δήλωσε ο Δρ Kamal Sido, σύμβουλος της Εταιρείας για τους Απειλούμενους Λαούς (STP) στο ARA News.

"Η κατοχή του Shahba [βόρειο Χαλέπι] από την Τουρκία θα μπορούσε να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην Efrin [Afrin]. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να παραμείνουν ουδέτερες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump θα πρέπει να υποστηρίξει τους ανθρώπους στην Efrin", πρόσθεσε.

Ο Τζιχάντ Αμπντο, τοπικός δημοσιογράφος στην Αφρίν, δήλωσε στο ARA News ότι σήμερα υπάρχει "εμπάργκο" στην περιοχή της Αφρίν από την Τουρκία, τους ισλαμιστές, τη συριακή κυβέρνηση και την Αλ Κάιντα. "Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην Αφρίν είναι μπλοκαρισμένοι", είπε.

Μολονότι η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία ενδέχεται να μην υποστηρίξουν άμεσα την τουρκική επίθεση, οι Συροκούρδοι ανησυχούν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτρέψει στην Τουρκία να επιτεθεί στους Κούρδους στην Αφρίν μετά tiw συγκρούσεις μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και του συριακού στρατού κοντά στη Ράκκα την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατέρριψε το συριακό Su-22 την περασμένη εβδομάδα.

"O Συριακός Αραβικός Στρατός και η Ρωσία δεν παρεμβαίνουν μεταξύ των Κούρδων και της Τουρκίας. Οι Κούρδοι ευθυγραμμίζονται με τις ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της Ρωσίας δεν θα επιτρέψουν ένα κουρδικό κράτος ή ομοσπονδιοποίηση», δήλωσε στο Twitter ο Βρετανός ανταποκριτής πολέμου Elijah J. Magnier.

Το πρακτορείο ειδήσεων Firat News (ANF), ανέφερε ότι οι ντόπιοι πιστεύουν πως υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Συρίας και Ρωσίας, όπως ακριβώς υπήρξε πριν από την απελευθέρωση του Χαλεπίου και την έναρξη της επιχείρησης της Ασπίδας Ευφράτη υπό την ηγεσία της Τουρκίας.

"Οι λαοί της Εφρίν και του Σέχπα δήλωσαν ότι δεν θα δεχθούν τη Ρωσία στην επικράτειά τους αν συμμετέχουν σε αυτές τις επιθέσεις παραμένοντας σιωπηλοί", δήλωσε το ANF.

Τώρα πλέον θα φανεί σε πόσο μεγάλο βαθμό οι ΗΠΑ θα αποδειχθούν σύμμαχοι των Κούρδων της Συρίας διότι μέχρι σήμερα επιβεβαιώνεται το αντίστροφο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail