Αξιοπρεπής ο Σταύρος Θεοδωράκης και μπράβο του! Να αδράξει την "ευκαιρία" να προσφέρει!

Του Στρατή Μαζίδη

Τον Σταύρο Θεοδωράκη τον έχουμε καυτηριάσει αρκετές φορές. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι τον έχουμε αντιμετωπίσει σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερα σκληρά και κυνικά.

Η αλήθεια είναι πως μόνος του αδίκησε τον εαυτό του και περιχαράκωσε το κάτι διαφορετικό που επιχείρησε να παρουσιάσει μέσα από το Ποτάμι.

Μολονότι συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα λέει για την οικονομία και το δημόσιο τομέα, δε θα μπορούσα ποτέ να τον ψηφίσω όταν πχ χαρακτηρίζει ως ακραίους εθνικιστές όσους ζητούν μια δίκαιη λύση για την Κύπρο ή άμα εμφανίζεται ως προασπιστής περίεργων απόψεων που έρχονται σε αντιπαράθεση με τις διαχρονικές αξίες και παραδόσεις του λαού μας. 

Τα χαμηλά ποσοστά του, δείχνουν ότι μέσα σε όλα, το πλήρωσε κι αυτό.

Ωστόσο πρόκειται για έναν αξιοπρεπή πολιτικό, δε βαριέσαι να τον ακούς και στη διαχρονική ασθένεια του πολιτικού μας κόσμου μέσω του διορισμού και της συνταξιοδότησης των πάντων, δε δίστασε να μην ακουστεί δυσάρεστος.

Αξιοπρεπής και στο θέμα της υγείας του, μολονότι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να τον χλευάσουν και έτεροι όπως ο πρωθυπουργός να προχωρήσουν σε άστοχα αστεία με τα οποία δε γελά κανείς.

Σε ανθρώπινο επίπεδο του εύχομαι από καρδιάς να μην ταλαιπωρηθεί και ό,τι καλύτερο καθώς πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο με οικογένεια. Σε αυτές δε τις περιπτώσεις, αυτό είναι που μετρά περισσότερο, η οικογένεια και η ανάγκη που έχει ο ένας τον άλλο. 

Τον προτρέπω όμως να αδράξει την "ευκαιρία" αυτή που του παρουσιάστηκε. Μέσω της περιπέτειάς του θα βιώσει μια άλλη καθημερινότητα - πραγματικότητα, που έζησαν και ζουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Μπορεί επισκεπτόμενος ένα ιδιωτικό κέντρο να μη διαπιστώσει τα όσα ζουν στα δημόσια νοσοκομεία οι συμπολίτες του που επικαλείται, έχει όμως τη δυνατότητα ως ένας ενεργός πολιτικός αρχηγός που ζει ταυτόχρονα τη δική του περιπέτεια, να πάει, να δει, να ρωτήσει, να μάθει και να αναδείξει το Γολγοθά των καρκινοπαθών στην Ελλάδα και τα όσα βιώνουν.

Καθώς η λιτή του δήλωση φανερώνει έναν άνθρωπο με διάθεση μαχητικότητας, θα ήθελα να ελπίζω ότι μπορεί με τη δοκιμασία του να προσφέρει πολλά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και γίνει αφορμή να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις.

Αυτός τουλάχιστον έχει τη δυνατότητα να ακουστεί. Κι αυτό είναι πολύ μεγάλο όπλο. Να το χρησιμοποιήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail