Η Ελληνίδα που ταπείνωσε τους Γερμανούς με την ανωτερότητα της - Τη γερμανική εξουσία τη νικάς δείχνοντας τη διαφορά σου

φωτο από: euro-t-guide.com
Τη γερμανική εξουσία δεν τη νικάς με τις υστερίε,ς τη νικάς αποδεικνύοντας τη διαφορά σου η Ελληνίδα που ταπείνωσε τους Γερμανούς με την ανωτερότητα της

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το 1952 ένας Γερμανός, ο Έριχ Κέστνερ, ήθελε να επισκεφτεί την Κρήτη. Η Γερμανική πρεσβεία θεωρούσε ότι ήταν πολύ νωρίς και η μνήμη των Γερμανικών εγκλημάτων νωπή. Ο ίδιος διαφώνησε και τελικά έκανε το ταξίδι. 

Όταν επισκέφτηκε ένα νεκροταφείο που είχαν ταφεί Γερμανοί στρατιώτες είδε μια μαυροφορεμένη γυναίκα που άναβε τα καντήλια στους τάφους των Γερμανών στρατιωτών. Τη ρώτησε γιατί το κάνει γνωρίζοντας ότι οι Γερμανοί σκότωσαν Κρητικούς κι εκείνη απάντησε:

«Ο άντρας μου σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης, τον γιό μου τον πήραν όμηρο οι Γερμανοί και πέθανε το 43 στο στρατόπεδο του Σαξενχάουζεν, δεν ξέρω ούτε καν που είναι θαμμένος. Αφού δεν μπορούν να έρθουν εδώ οι μανάδες τους ανάβω εγώ το καντήλι τους, κάποια άλλη μάνα θα το ανάβει καντήλι και για το δικό μου παιδί». 

Φυσικά και δεν μπορούν ποτέ να παραγραφούν οι νόμιμες διεκδικήσεις απέναντι στο γερμανικό κράτος, που έχει συνέχεια. Μόνο που πριν διεκδικήσεις πρέπει να απαιτήσεις από τους πολιτικούς σου απαντήσεις γιατί δε διεκδίκησαν ποτέ ενεργά δικαίωση, και αφού πάρεις απαντήσεις και τις προβάλλεις και έξω -γιατί είναι λογικό να απορούν- μετά μπορείς με πολιτικούς των έργων και όχι των λόγων υποβάλλεις τα στοιχεία σου στα αρμόδια όργανα, κάνοντας και μια διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για να έχεις τη διεθνή κοινή γνώμη με το μέρος σου, και μπορεί να την έχεις. 

Οι υστερίες και οι τζάμπα μαγκιές μπορεί να κάνουν μια μάζα που δεν έμαθε ποτέ να απαιτεί έργα να αισθάνεται καλύτερα, τη γερμανική εξουσία και οποιονδήποτε βρίσκεται έξω από τα σύνορα όμως δεν τους αγγίζουν αυτά, όχι γιατί μας μισούν όλοι -όπως νομίζουμε ή όπως θέλουμε να νομίζουμε- αλλά γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν και δεν θα ενδιαφερθούν να μάθουν την αλήθεια βλέποντας υστερίες. 

 Θα ενδιαφερθούν μόνο βλέποντας τα στοιχεία των εγκλημάτων, ακούγοντας ιστορίες αντίστασης και διαβάζοντας για το μεγαλείο των θυμάτων του ναζισμού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail