Ρώσος Διοικητής στη Συρία: Οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τελειώσει ο πόλεμος

Freepen.gr - Ο συνταγματάρχης Sergei Surovikin, διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, επιβεβαίωσε πως ο συριακός στρατός έχει κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, και ότι η Ουάσινγκτον εμποδίζει τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο Fars.

O Surovikin τόνισε πως ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν προχωρήσει σε διάφορες στρατηγικές περιοχές, και είπε ότι η ταχύτητα της προέλασης έχει αυξηθεί σε 8 χιλιόμετρα ανά ημέρα.

Εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του καθώς τα συριακά στρατεύματα ενώ προχωρούν στον έλεγχο όλων των περιοχών που συνορεύουν με το Ιράκ και την Ιορδανία, αντιμετωπίζουν τα πολεμικά αεροσκάφη του Συνασπισμού των ΗΠΑ.

Ο Surovikin χαρακτήρισε ως παράλογους τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι οι μονάδες τους κινδυνεύουν από το συριακό στρατό και προσέθεσε πως οι τελευταίες ξεχνούν ότι ο συριακός στρατός μάχεται εντός των συνόρων της Συρίας  και καμία ξένη δύναμη δεν μπορεί να στέκεται εμπόδιο ή να αποφασίζει για τις επιχειρήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας τους.

Ωστόσο ο Surovikin συμπληρώνει πως ο στόχος των ΗΠΑ είναι η παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας, η ανατροπή της συριακής κυβέρνησης με την υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων και όχι η καταπολέμηση των τελευταίων.

Ο Surovikin δήλωσε ότι η αμερικανική ηγεσία και οι Κούρδοι έρχονται σε συνεννόηση με το ISIS να παραχωρεί περιοχές στις SDF και να μάχεται σε επαρχίες όπου βρίσκεται ο συριακός στρατός.

Υπάρχει η εντύπωση, θα σχολιάσει ο Surovikin, πως οι ΗΠΑ με το πρόσχημα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας χρησιμοποιούν το ISIS για να εμποδίσουν το συριακό στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail