Τα νέα από το μέτωπο λένε ότι Πούτιν κι Ερντογάν φλερτάρουν και πάλι

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Συριακός Στρατός σημειώνει σημαντικές επιτυχίες στα τρία βασικά μέτωπα του πολέμου, όπου έχει επικεντρωθεί.

Ποια είναι αυτά;

Α. Το μέτωπο της Ράκκα

Οι δυνάμεις του Τίγρη αφού εκκαθάρισαν το ανατολικό Χαλέπι, κατευθύνθηκαν νότια και παράλληλα με τον Ευφράτη στην επαρχία της Ράκκα. Εκκαθαρίζουν τα δυτικά περίχωρα, έχουν φτάσει έξω από την Τάμπακα και πιθανότατα θα κινηθούν προς την πόλη.

Β. Το μέτωπο Παλμύρα - Ντέιρ Εζόρ

Ο Συριακός Στρατός με αιχμή του δόρατος την 5η λεγεώνα και τους "κυνηγούς του ISIS" κινούνται ανατολικά της Παλμύρα με κατεύθυνση το Ντέιρ Εζόρ ώστε να σπάσουν την πολιορκία. Κομβικό σημείο θα αποτελέσει η απελευθέρωση της πόλης της Σούκνα η οποία μεσολαβεί μέχρι το Ντέιρ Εζόρ. Στη συνέχεια μεσολαβεί μια αχανής έρημος προσφερόμενη για προέλαση.

Γ. Το μέτωπο του Νότου

Ο Στρατός προσπαθεί να εκκαθαρίσει τη Νταράα στα δυτικά, πόλη από την οποία ξεκίνησαν όλα το μακρινό 2011. Παράλληλα επιθυμεί μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πιο μακριά να εδραιώσει την παρουσία του στα σύνορα με το Ιράκ ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία Δαμασκού - Βαγδάτης.
Στο συγκεκριμένο μέτωπο έχει δώσει όλο το βάρος και η Τεχεράνη, η οποία πιστώνεται τη μέχρι σήμερα επιτυχία και τον αντιπερισπασμό με την αλ Τανφ.

Παράλληλα όμως παρατηρούμε ότι οι εκ Τουρκίας ορμώμενοι τρομοκράτες έχουν ουσιαστικά σιγήσει όντας παρκαρισμένοι στην επαρχία του Ιντλίμπ. Όχι μόνο δεν ενοχλούν το συριακό στρατό αφού οι διάφορες φατριές τρώγονται και μεταξύ τους, αλλά ανοίγουν μέτωπα στους Κούρδους στο καντόνι της Αφρίν.

Οι Κούρδοι πλέον δεν έχουν έναν αντίπαλο, το ISIS. Έχουν και τους τουρκόφιλους ισλαμιστές στο βορρά και εν δυνάμει τη Συρία και τις φιλοϊρανικές ιρακινές πολιτοφυλακές που σχεδιάζουν να μπουν από τα ανατολικά στη Συρία και να φτάσουν μέχρι το Ντέιρ Εζορ βοηθώντας στην εκκαθάριση των τρομοκρατών.

Με άλλα λόγια ο Ερντογάν σε μια πολύ κρίσιμη φάση, το μόνο που δεν κάνει είναι να ενοχλεί για να μην πούμε κιόλας ότι με ένα παράδοξο τρόπο υποβοηθά τον άξονα Συρίας - Ρωσίας - Ιράν και Χεζμπολάχ.

Τα νέα από το μέτωπο λοιπόν δείχνουν πως Πούτιν κι Ερντογάν φλερτάρουν και πάλι. Να δούμε αν θα βγει ξανά ο πρώτος κερδισμένος όπως τις προηγούμενες φορές.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail