Τσαβούσογλου κατά Γερμανίας: Η Τουρκία δεν είναι χώρα να της υπαγορεύει το Βερολίνο τι θα κάνει

φωτο από hurriyetdailynews

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Çavuşoğlu επέκρινε σκληρά τη Γερμανία, αν και χωρίς να αναφέρει το όνομα της, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν είναι χώρα στην οποία το Βερολίνο μπορεί να υπαγορεύει ό, τι θέλει αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν με το αίτημα επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη βάση του İncirlik σημειώνει η Hurriyetdailynews.

"Ορισμένες χώρες άρχισαν να εκδίδουν μέλη του FETÖ, αλλά κάποιες ευρωπαϊκές χώρες τους αγκαλιάζουν, χορηγούν καθεστώς σε στρατιώτες που εγκαταλείπουν το έδαφος, παρέχουν άσυλο σε διπλωμάτες που διαφεύγουν λόγω της FETÖ", δήλωσε ο Çavuşoglu σε συνάντηση iftar.

Τόνισε επίσης ότι η Γερμανία αγκάλιασε το απαγορευμένο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) και το παράνομο Επαναστατικό Λαϊκό Κόμμα Απελευθέρωσης (DHKP-C), υποστηρίζοντας ότι η χώρα υποστήριζε τις ομάδες από την άποψη του εφοδιασμού και της χρηματοδότησης.

"Έχουν κλείσει τα μάτια τους με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όλες τις δραστηριότητες του ΡΚΚ", πρόσθεσε.

"Είδατε ότι ήθελαν να μας παρεμποδίσουν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος" σχολίασε ο Çavuşoğlu αναφερόμενος στην απαγόρευση συγκεντρώσεων σε γερμανικό έδαφος απόΤουρκους υπουργούς.

"Στη συνέχεια, λένε ότι θέλουν να επισκεφθούν τον İncirlik", είπε, υπενθυμίζοντας το αίτημα των Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τα στρατεύματά τους στην αεροπορική βάση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail