Μεγάλος σεισμός στο Βόρειο Αιγαίο - 6,1 Ρίχτερ νότια της Λέσβου - Αναφορές για ζημιές στο Πλωμάρι - Ζημιές και στην Προύσα

Freepen.gr - Μεγάλος σεισμός πραγματοποιήθηκε στις 15:28 στο Βόρειο Αιγαίο, νοτίως της Λέσβου και σε βάθος 10 χλμ.

Ο σεισμός είχε δύναμη 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε 38 χλμ νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 18 χλμ νότια του Πλωμαρίου.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.

Ο καθηγητής κ. Λεκκάς απέκλεισε κάθε σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας.

Με βάση το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ υπάρχουν ζημιές σε σπίτια στο Πλωμάρι, στο νησί επικρατεί ανησυχία και ο κόσμος έχει βγει έξω.

Η Dailysabah κάνει λόγο για σεισμό 6,3 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στη Σμύρνη, το Τσανάκαλε, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη. Οι κάτοικοι των παραπάνω πόλεων βγήκαν στους δρόμους από το φόβο τους.

Τούρκοι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Τουρκία αναμένεται στη θάλασσα του Μαρμαρά.



Βίντεο από την στιγμή του σεισμού όπως έγινε αισθητός στο Μπαλικεσίρ



ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail