Απογειώθηκε το Irkut MC-21 κι έρχεται να κοντράρει Boeing 737, Airbus Α320 και COMAC C919

© Sergey Mamontov / Sputnik
Freepen.gr - Το Irkut MC-21, το νέο πολιτικό αεροσκάφος της Ρωσίας, έκανε την πολυαναμενόμενη παρθενική πτήση του, όπως επιβεβαίωσε ο παραγωγός, που ελπίζει ότι θα ανταγωνιστεί το COMAC C919 της Κίνας, το θρυλικό Boeing 737 και το Airbus A320.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής και αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Ιρκούτσκ όπως αναφέρει το Russia Today

Η πρώτη πτήση του MC-21 αναφέρθηκε για πρώτη φορά από μάρτυρες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκοσίν σε μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία είπε: «Πετάμε», με αρκετές φωτογραφίες συνημμένες.



Το Irkut δημοσίευσε αργότερα μια δήλωση που περιγράφει λεπτομερώς την πτήση. Το MC-21 πέταξε για περίπου 30 λεπτά με ταχύτητα 300 χλμ / ώρα, φθάνοντας σε ύψος 1.000 μέτρων, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πιλότο Oleg Kononenko, ο οποίος ήταν στο πιλοτήριο μαζί με τον Roman Taskaev, η πτήση ήταν πλήρως εντός των ονομαστικών παραμέτρων και δεν αποκάλυψε κανένα εμπόδιο για περαιτέρω δοκιμές.

Ο παραγωγός ελπίζει ότι το αεροπλάνο θα αντικαταστήσει το γηράσκοντα στόλο των σοβιετικών επιβατικών αεροσκαφών και θα ανταγωνιστεί για ένα μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, χάρη στη σχετικά χαμηλή τιμή και την υψηλότερη ταχύτητα πλεύσης. 

Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες υπέγραψαν συμβόλαια για 285 MC-21, συμπεριλαμβανομένων 185 με προκαταβολές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Η Irkut σχεδιάζει να κατασκευάζει αρχικά 20 jets ετησίως, αυξάνοντας ενδεχομένως τον αριθμό στα 70 μέχρι το 2023.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail