Έξαλλη η Τουρκία από τις επαφές ΗΠΑ-Κούρδων - Δίνει "εντολή" στις ΗΠΑ να αλλάξουν τον ειδικό απεσταλμένο για το Ισλαμικό Κράτος

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut  Cavusoglu δήλωσε σήμερα το πρωί ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον παγκόσμιο συνασπισμό για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, Brett McGurk.

«Ο ειδικός απεσταλμένος του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Αντιμετώπιση του ISIS, Brett McGurk υποστηρίζει ανοιχτά το PKK και το YPG. Θα είναι ωφέλιμο να αντικατασταθεί αυτό το πρόσωπο» μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Cavusoglu αναφέρθηκε στις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) που αγωνίζονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (IS) στη Συρία και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) χαρακτηρίζοντας τις πρώτες ως επέκταση του τελευταίου.

Ο McGurk βρίσκεται στη βόρεια Συρία από την Τρίτη για να συναντηθεί με μέλη του πολιτικού συμβουλίου της Raqqa, ενός οργάνου που έχει συσταθεί για να διοικήσει την πόλη όταν εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές. Επίσης συναντήθηκε και με τους διοικητές της YPG και των SDF στη Ράκκα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail