Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους

φωτο από: http://chinaandgreece.com/wp-content/uploads/2015/07/MERKELSCHAUBLE.jpg
Θεόδωρος Κατσανέβας

Το 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου όπου συμμετείχε με τους νικητές και η Ελλάδα, χαρίστηκε το 70% των χρεών της Γερμανίας και το υπόλοιπο 30% εξοφλήθηκε με εξόχως ευνοϊκού όρους. Οι  θύτες αν και ηττημένοι, συγχωρέθηκαν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, γιατί  στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου η Δυτική Γερμανία αποτελούσε το ανατολικό προπύργιο της δύσης απέναντι στον κουμουνιστικό κίνδυνο.

Μετά την ένωση των Γερμανιών το 2000 και την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την ενσωμάτωση της Ανατολικής στη Δυτική Γερμανία.Αλλά για την Ελλάδα η επωδός είναι μία. Θα πληρώσετε με αίμα τα χρέη σας.Χρέη που μας επιβλήθηκαν με δόλιους τρόπους μέσα από υπέρογκο τοκοφόρο δανεισμό για αγορά κυρίως οπλικών συστημάτων και με διάφορα κλεπτοκρατικά κόλπα, swaps κλπ.

Οι Γερμανοί έτυχαν μιας εξοργιστικά ευνοϊκής μεταχείρισης για τα αιματοβαμένα χρέη τους από δύο παγκόσμιους πολέμους που προξένησαν οι ίδιοι και στους οποίους ηττήθηκαν. Με το δίκαιο του ισχυρού αρνούνται να καταβάλλουν αναγνωρισμένες υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα, πέρα από τις άλλες που τους χαρίστηκαν.

Αλλά απαιτούν εμείς να πληρώσουμε στο ακέραιο τα χρέη που δημιουργήθηκαν κυρίως μετά την ένταξή μας στην Γερμανοκρατούμενη ευρωζώνη μέσα από έναν πονηρό δανεισμό που επέστρεψε τοκοφόρος στους ίδιους και σε άλλους δυτικούς «Εταίρους» μας για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού.

Το πρόβλημα δεν οι Γερμανοί και οι «Εταίροι» που κάνουν τη δουλειά τους για το συμφέρον των χωρών τους, αλλά ορισμένοι εγχώριοι δήθεν Έλληνες που ακόμα υποστηρίζουν ότι, τα χρέη τα δημιουργήσαμε μόνοι μας. Και για αυτό πρέπει να τα πληρώσουμε στο ακέραιο στο όνομα της ιδεοληψίας του «πάση θυσία στο ευρώ». Στο όνομα δηλ. της αυτοκαταστροφής μας.

Για τους Γερμανούς τα αιματοβαμένα χρέη τους παραγράφονται. Για τη βασανισμένη Ελλάδα από τους Γερμανούς, τα κίβδηλα χρέη πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο και με τόκο.Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail