Αυτά που δε θα μάθουμε ποτέ για το δυστύχημα του ΟΣΕ

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου τα πορίσματα δίνονται αυτούσια στη δημοσιότητα. Στην Συριζαϊκή μπανανία, το ευρωγερμανικό προτεκτοράτο των 4ων μνημονίων, το επίσημο καθεστωτικό πρακτορειο διαρρέει όσα κομμάτια του πορίσματος βολεύουν το καθεστώς.

Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε ολόκληρο το πόρισμα καθώς και το τελικό πόρισμα όταν θα βγεί, αλλά μάλλον και αυτό δε θα το μάθουμε ποτέ.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι με τη διαρροή των τμημάτων του πορίσματος ενοχοποιούν έμμεσα το νεκρό μηχανοδηγό που δεν μπορεί να απαντήσει.

Το πόρισμα γράφει μόνο για το γεγονός οτι το τραίνο είχε ταχύτητα σχεδόν 2.5 φορές μεγαλύτερη απο την μέγιστη επιτρεπόμενη και οτι δεν υπάρχουν ίχνη απο φρένο.

¨Αλλα κομμάτια του πορίσματος διέρρευσαν όμως στο Βήμα όπου γράφει το εξαιρετικής σημασίας μεταξύ άλλων:

"Τέλος, η επιτροπή καταλήγει ως εξής: Με την προσωρινή (ορθή μεν κανονιστικά αλλά επιβαρυμένη λειτουργικά) κατάσταση του δικτύου, θα πρέπει να εξεταστούν μέτρα που θα απέτρεπαν ή θα μείωναν δραστικά την υπέρβαση του εκάστοτε ορίου ταχύτητας "
Αυτό βέβαια δεν χωρούσε μέσα στην είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θα μου πεις βέβαια , ψάχνεις ψύλλους στ' 'αχυρα , εδώ σχεδόν ενα χρόνο πριν, το καλοκαίρι μια παρέα υπέργηρων, με τον χειριστή του σκάφους να μην έχει αφήσει αποτυπωματα (κατά το πόρισμα) έπεσε με "αδιανόητη ταχύτητα" (κατά τον κο Δρίτσα ) σε ενα άλλο σκάφος και έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι.

Ξεφτίλα και αδιανόητη ντροπή...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail