Η δύναμη του πατέρα νίκησε τους Τούρκους - 70χρονος Κούρδος μετά από 83 ημέρες απεργίας πείνας ανακτά τα λείψανα του παιδιού του

Freepen.gr - Ο αγώνας του 70χρονου Κούρδου, Kemal Gun, μετά από 83 ημέρες απεργίας πείνας φαίνεται ότι τελικά θα καταφέρει να παραλάβει τα λείψανα του γιου του ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της τουρκικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Evrensel ο πρόεδρος του Bar Dersim, Baris Yildirim έκανε την ανακοίνωση ότι ο Kemal Gun θα παραλάβει τα οστά του γιου του μετά από συνάντηση με το δήμαρχο νωρίτερα την Τρίτη.

Τα οστά θα σταλούν στον δήμο από το γραφείο του εισαγγελέα και θα παραδοθούν στον 70χρονο για την ταφή.

Τα οστά που συλλέχθηκαν μετά τις αεροπορικές επιδρομές στάλθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για εξέταση DNA από ιατροδικαστή και αναμένεται να μεταφερθούν στην εισαγγελία στο Tunceli (Dersim) την επόμενη εβδομάδα.

Ο γιος του Kemal Gun, Murat Gun, υπήρξε μέλος του αριστερού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος / Μετώπου (DHKC) και σκοτώθηκε μαζί με 10 άλλα μέλη της ομάδας στις αεροπορικές επιδρομές στις 7 Νοεμβρίου 2016. Σύμφωνα με αναφορές 10 από τα πτώματα των 11 μαχητών ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στις οικογένειες τους.

Ο Kemal Gun τιμωρήθηκε όμως ταυτόχρονα διότι πραγματοποίησε την απεργία πείνας σε ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης του Tunceli, με πρόστιμο 227 τουρκικές λίρες την ημέρα (περίπου 65 δολάρια ΗΠΑ) ημερησίως για "κατοχή δημόσιου χώρου." Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσει έχει φτάσει τις 18 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου 5.100 δολάρια ΗΠΑ).

Ο Gun δήλωσε ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι να παραλάβει "κάθε ένα οστό" που είχε συλλέξει από τη σκηνή όπου έλαβε χώρα ο βομβαρδισμός και που παρέδωσε ο ίδιος προσωπικά στον εισαγγελέα για εξέταση. 

Πολλές προηγούμενες πρωτοβουλίες του ανθρώπου για να παραλάβει τα οστά του παιδιού του απορρίφθηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail