Κατάλαβες τώρα γιατί δεν έχουμε μέλλον; Πάνω από 15.000 επιχειρήσεις άνοιξαν πάλι στο Χαλέπι - Τι λένε οι επιχειρηματίες

Στρατής Μαζίδης

Περισσότερες από 15.000 μικρές επιχειρήσεις άνοιξαν εκ νέου στη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συριακή Ομοσπονδίας Βιομηχανίας τη Δευτέρα.

Οι ανταποκριτές του Ruptly επισκέφθηκαν μία από τις επιχειρήσεις και μίλησαν με επαγγελματίες και υπαλλήλους:



Μιλώντας στο δημοσιογράφο του Ruptly, ο Abd Al-Munyem Remmo, επιχειρηματίας στο Χαλέπι, υπογραμμίζει: 

«Φυσικά, αυτή είναι μια πολύ χαρούμενη στιγμή, αφού τώρα εργαζόμαστε με ηλεκτρική ενέργεια που πληρώνει το κράτος. Συνηθίζαμε να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ιδιωτικών γεννητριών, γεγονός που προστίθετο στο κόστος παραγωγής και καθιστούσε τη δουλειά μη κερδοφόρα.

Τώρα, όπως μπορείτε να δείτε, οι εργασίες αποκατάστασης διεξάγονται παντού και μας υποσχέθηκαν ακόμη περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Η κυβέρνηση της Συρίας εργάζεται από το πρωί έως το βράδυ για να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες και υποστηρίζουμε την κυβέρνησή μας να αποκαταστήσει την οικονομία μας»

Αυτά συμβαίνουν στο Χαλέπι που απελευθερώθηκε ολοκληρωτικά μόλις πριν λίγους μήνες. Η Συρία, αν και εμπόλεμο κράτος, ούσα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, στέκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών και των κατοίκων διότι γνωρίζει ένα βασικό αξίωμα: 

Δεν μπορεί να σταθεί μια χώρα στα πόδια της, αν δε σηκωθούν πρώτα οι κάτοικοί της.

Η εμπόλεμη Συρία ενισχύει την επιχειρηματικότητα όταν η Ελλάδα τη σκοτώνει με όποιο τρόπο μπορεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail