Ανατροπή - Όλη η Συριακή Αεροπορία στη βάση του Hmeimim με την ομπρέλα των S-300 και S-400

Freepen.gr - Η Συρία έχει μεταφέρει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη της στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim στη Λατάκια τρεις εβδομάδες μετά την αμερικανική πυραυλική επίθεση από πολεμικά πλοία στη Shayrat στην επαρχία της Χομς.

Οι στρατιωτικές πηγές του debkafile αναφέρουν ότι η πολεμική αεροπορία της Συρίας θα λειτουργήσει πλέον υπό τη ρωσική προστασία και κάτω από την προηγμένη ρωσική ασπίδα άμυνας των συστημάτων S-300 και S-400 χωρίς φόβο για χτυπήματα των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η συνήθως καλά ενημερωμένη ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα, αυτή ήταν η απάντηση του Πούτιν στον Τραμπ για να αποστασιοποιηθεί από τη Δαμασκό και τον Ασαντ.

Η κίνηση όμως αυτή, εκτός από προστασία παρέχει και μια σημαντική επιχειρησιακή αναβάθμιση της Συριακής Αεροπορίας καθώς Σύριοι αξιωματικοί του λειτουργικού προσωπικού της Συρίας που εργάζονται στο Hmeimim θα έχουν πλέον πρόσβαση στα προηγμένα ρωσικά όργανα επιτήρησης που παρακολουθούν τις κινήσεις όλων των ξένων αεροσκαφών που κινούνται μέσω του συριακού εναέριου χώρου. Οι αξιωματικοί της Συρίας θα είναι επίσης κοντά στις ρωσικές εγκαταστάσεις SIGINT που έχει εγκαταστήσει εκεί η ρωσική υπηρεσία κατασκοπίας GRU. 

Με άλλα λόγια, με μία κίνηση, οι Ρώσοι έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τις λειτουργικές ικανότητες της Συριακής Αεροπορίας και τις δυνατότητες πληροφοριών.

Εκτός όμως των ΗΠΑ, η εξέλιξη αυτή προβληματίζει και το Ισραήλ. Η debka αναρωτιέται πώς θα επηρρεάσει τη συριακή και ιρανική αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων που ιδίως τις στρατιωτικές προμήθειες από το Ιράν; Πού θα παραδίδονται τα ιρανικά φορτία; Αν αυτό θα γίνεται στη Λατάκια, τότε οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις θα εμποδιστούν να μειώσουν τη ροή των ιρανικών όπλων στη Χεζμπολάχ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail