Κέρδισε με μεγάλη ήττα ο Ερντογάν - Evet με 51,3% και καταγγελίες για νοθεία - Έχασε προπύργια

Freepen.gr - Πύρρειος νίκη για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν καθώς στο 99,5% των καταμετρημένων ψήφων, το ΝΑΙ επικρατεί με 51,3% έναντι 48,6%.

Η συμμετοχή εκτιμάται στο 86%.

Δεδομένης της κατάστασης στην Τουρκία και των όσων έχουν συμβεί σε βάρος της καμπάνιας του ΟΧΙ, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσοστό του 48,6%.

Αυτό συνιστά παράλληλα μια ήττα για τον Ερντογάν που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς έχασε για πρώτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση τα δύο του μεγάλα προπύργια, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα όπου το ΟΧΙ επικράτησε με 51,22% και 50,99% αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση και το CHP κάνουν λόγο για μεγάλες παρατυπίες καθώς
η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσει «σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας».

Ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς το χάρτη, οι περιοχές που έβγαλαν πρώτο το ΟΧΙ είναι εκείνες που παράγουν το 70% του πλούτου της Τουρκίας, ενώ το ΝΑΙ επικράτησε στις πιο φτωχές περιοχές της ενδοχώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail