Ανατρεπτικό σενάριο: «Πιθανότατα έγινε σαμποτάζ στην εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας»

Freepen.gr - Σήμερα τι πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας που εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του κοντά στο λιμάνι της Σίνπο.

Ωστόσο η καλά ενημερωμένη και με σημαντικές διασυνδέσεις στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραηλ, Debka, παρουσιάζει ένα ανατρεπτικό σενάριο αιτιολόγησης της αποτυχίας κάνοντας λόγο για πιθανό σαμποτάζ.

Καταρχήν η σελίδα σημειώνει πως αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν και από άλλα κράτη.

Αλλά η debka σημειώνει πως αξίζει να σημειωθούν τα σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων μετά τη δοκιμή:

«Είχαμε καλή πληροφόρηση πριν και μετά την εκτόξευση»

 Ένας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε: «Είναι μια αποτυχημένη δοκιμή. Ακολούθησε μια άλλη αποτυχημένη δοκιμή. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι απέναντι σε όλα αυτά».

Οι αντιδράσεις των αξιωματούχων των ΗΠΑ και η σύμπτωση της αποτυχημένης έκρηξης με την άφιξη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Πενς στη Σεούλ δείχνουν ότι τα προγράμματα δοκιμών της Βόρειας Κορέας παρακολουθούνται στενά από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Μια προηγούμενη εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας στις 5 Απριλίου είχε πάλι αποτύχει και ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Υπήρχε επίσης μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου στα τέλη Μαρτίου.

Μέσα από μια σειρά αναλύσεων και τοποθετήσεων στρατιωτικών και των μυστικών εμπειρογνωμόνων της DEBKAfile υπάρχουν τέσσερις μέθοδοι μέσω των οποίων οι ΗΠΑ μπορούν να σαμποτάρισαν την τελευταία εκτόξευση:

1. Σαμποτάζ των συστημάτων καυσίμων, καθοδήγησης, ή των επικοινωνιών του βλήματος ή του εξωτερικού ή του μηχανισμού εκτόξευσης.

Μέθοδος: Κοπή καλωδίων ή σωληνώσεων καυσίμου, αλλαγή προγραμματισμού του συστήματος πτήσης, κ.λπ.

Πιθανή δράστες: Μηχανικοί που συνεργάστηκαν κρυφά με τις ΗΠΑ ή παράγοντες που επιθυμούν εσωτερική αναταραχή.

2. Σαμποτάζ του συστήματος διοίκησης και ελέγχου του πυραύλου, όπως η αλλαγή στις εντολές πτήσης, στο σύστημα ανάφλεξης, ή να δόθηκε εντολή αυτοκαταστροφής.

Μέθοδος: Κρυφά καταχώρηση οδηγιών στο σύστημα διοίκησης και ελέγχου, ή παρέμβαση με τους ελεγκτές που είναι επιφορτισμένοι με την αποστολή οδηγιών

Πιθανή δράστες: το προσωπικό ελέγχου της αποστολής ή στρατιωτικοί μηχανισμοί που συμμετέχουν στη σύνθεση των προγραμμάτων διοίκησης και ελέγχου.

3. Ηλεκτρονικός πόλεμος κατά των συστημάτων διοίκησης και ελέγχου στο κέντρο ελέγχου της αποστολής, στέλνοντας ισχυρούς ηλεκτρομαγνητικού; παλμούς για να διακόψουντην επικοινωνία με τον πύραυλο.

Μέθοδος: πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, αεροπλάνα επιτήρησης ή δορυφόρους

Πιθανή δράστες: αμερικανικός στρατός ή ναυτικό

4. Μιαcyberattack ενάντια στο σύστημα ελέγχου του βλήματος η οποία αλλάζει τις ηλεκτρονικές εντολές και κατεβάζει το βλήμα

Μέθοδος: Εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού που επιτρέπει στους επιτιθέμενους να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος του ηλεκτρονικού υπολογιστή χωρίς να έχουν εντοπιστεί

Πιθανή δράστες: οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, πρώτα απ 'όλα η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail