Η απάτη ολοκληρώνεται - Έτσι χρησιμοποίησαν και εξαπάτησαν οι ΗΠΑ Τούρκους και Κούρδους στη Συρία για να πετύχουν τον σκοπό τους

Του Στρατή Μαζίδη

Έχουμε υποστηρίξει αρκετές φορές μέσα από το βήμα της Freepen.gr τον πολλαπλό, σκοτεινό και περίπλοκο ρόλο των ΗΠΑ στο συριακό πόλεμο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν υπάρχει καμία δημοκρατική ευαισθησία ή ο,τιδήποτε άλλο σχετικό, ει μη μόνο το συμφέρον.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό επιτάσσει τη διάλυση της Συρίας, όπως παλαιότερα επέβαλε την αντίστοιχη του Ιράκ και της Λιβύης.

Πάντα φυσικά με την ευγενική βοήθεια των χρήσιμων ηλίθιων διότι δεν επιτρέπεται ένα νέο Βιετνάμ με χιλιάδες φέρετρα.

Από τη μια πλευρά η Αγκυρα η οποία με το πράσινο φως των ΗΠΑ υποδαύλισε, υποκίνησε και υποστηρίζει ως σήμερα τους "μετριοπαθείς" αποκεφαλιστές είτε του FSA είτε την Αλ Κάιντα με το εκάστοτε όνομά της στη Συρία.

Φυσικά η Τουρκία εκτός της μεγαλομανίας του Ερντογάν, δε θα στράφηκε κατά του Ασαντ χωρίς να έχει λάβει διαβεβαιώσεις για ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ. Βεβαίως βλακωδώς η Αγκυρα δεν προβληματίστηκε από το γεγονός ότι οι υπερδυνάμεις δεν επιθυμούν μεγάλες και ισχυρές περιφερειακές χώρες.

Από την άλλη πλευρά έχουμε τους Κούρδους, που όταν είναι από τη μια πλευρά των συνόρων χαρακτηρίζονται τρομοκράτες και στην αντιπέρα όχθη ως αξιόπιστοι σύμμαχοι. Όταν κατέρρευσε ο FSA, οι ΗΠΑ χρειάζονταν ένα άλλο πιόνι το οποίο θα πολεμούσε τους άλλους χρήσιμους ηλίθιους του ISIS που πάντα με κάποιο μαγικό τρόπο κινούνται όπως εξυπηρετούνται οι ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν λοιπόν σε μια βραδιά οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που επί της ουσίας δεν είναι τίποτε άλλο από την κουρδική πολιτοφυλακή της YPG, η οποία αποτελεί τη βασική συνιστώσα της, πασπαλισμένη με επιπλέον Αραβες και Ασσύριους.

Έβαλαν λοιπόν οι ΗΠΑ το καλό πιόνι (Κούρδοι) να πολεμήσει το κακό (ISIS). Οι Κούρδοι πάλι βλέπουν στο πρόσωπο των ΗΠΑ έναν καλό σύμμαχο ξεχνώντας πως αυτές παρέδωσαν τον ηγέτη τους με τη βοήθεια ημών ως χρήσιμων ηλίθιων στην Τουρκία. Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί, οι Κούρδοι είναι ικανοί  πολεμιστές αλλά κακοί διπλωμάτες και πολιτικοί, χωριά πως είναι και διαιρεμένοι μεταξύ τους.

Οι ΗΠΑ λοιπόν βρήκαν τον έτοιμο και εξοπλισμένο από τον Ασαντ στρατό της YPG, τον μετεξέλιξαν και φυσικά θα έταξαν και στους Κούρδους αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν. Πέτυχαν μάλιστα πέρυσι να στρέψουν την κουρδική αστυνομία σε βάρος των Σύριων στη Χάσακα καθώς η Δαμασκός διατηρεί δύο πολύ ενοχλητικούς θήλακες στον ανατολικό βορρά (Χασάκα και Καμισλί).

Όλα αυτά βέβαια δεν αναιρούν το γεγονός πως οι Κούρδοι πολέμησαν γενναία τους ισλαμοφασίστες του ISIS και συνεπώς δε γίνεται να μη λογίζονται υπόψη όταν η Δαμασκός παρέδωσε επί της ουσίας σε αυτούς το συριακό βορρά.

Αυτό όμως που θα πάρουν όταν τελειώσει ο πόλεμος θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με ό,τι ενδεχομένως φαντάζονται. Τα τρία κουρδικά καντόνια δεν ενώθηκαν. Οι Τούρκοι που κι αυτοί μπήκαν με το πράσινο φως Μόσχας και ΗΠΑ στη Συρία πήραν την Τζαραμπλούς και την Αλ-Μπαμπ ενώ στο συριακό στρατό παραδόθηκε μια λωρίδα κουρδικής ζώνης που συνορεύει με τη μικρή τουρκική κατεχόμενη ζώνη.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν σκοπό να διαλύσουν μια υγιή χώρα και να φέρουν μια άλλη στη θέση της. Περισσότερο επιθυμούν τη δημιουργία ενός κουρδικού μορφώματος στη βορειοανατολική Συρία το οποίο θα ελέγχουν σε απόλυτο βαθμό.

Αυτήν την στιγμή το σχέδιό τους έχει προχωρήσει στην επόμενη φάση. Να φέρουν τους δύο συμμάχους τους και αντιπάλους αναμεταξύ τους τον έναν απέναντι στον άλλο. Και πώς θα αποφευχθεί η μεταξύ τους αντιπαράθεση;

Μα φυσικά με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο συριακό Καμισλί στο τμήμα που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Να λοιπόν που χειραγωγώντας τις μαριονέτες τους, οι ΗΠΑ δίχως καμία ουσιαστική απώλεια μέχρι σήμερα στη Συρία πραγματοποίησαν εισβολή και κατοχή σε μια ζώνη καθαρή από το άλλο ενοχλητικό, φασιστικό αλλά πάντα πιόνι, την ISIS.

Ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό και οπτικό υλικό.












Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail