Η Ρωσία απέσυρε το 50% των πολεμικών αεροσκαφών της από τη Συρία - Κάτι ξέρουν ή το ίδιο λάθος δύο φορές;

Στρατής Μαζίδης

 Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει αποσύρει τα μισά από τα αεροσκάφη της από την αεροπορική βάση Hmaymim στη Λαττάκεια, ακολουθώντας τις εντολές της στρατιωτικής διοίκησης τους αυτή την εβδομάδα.

«Αρκετά ρωσικά αεροπλάνα άρχισαν να αναχωρούν από την αεροπορική βάση Hmaymim σήμερα στη νοτιοδυτική Λατάκια. Θα επιστρέψουν στη Ρωσία» αναφέρει μια στρατιωτική πηγή στο Jableh στο αραβικό almasdarnews.

«Ο αριθμός των τρομοκρατών έχει μειωθεί, πράγμα που μας επέτρεψε να αποσύρουμε σχεδόν το ήμισυ των αεροσκαφών μας που εδρεύει στην αεροπορική βάση Hmeymim» δήλωσε ο επικεφαλής της κύριας επιχειρησιακής διευθύνσεως Col. Gen. Sergei Rudskoi στη VI Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

Η απόσυρση αυτών των αεροσκαφών δε σημαίνει ότι οι Ρώσοι σταματούν την αεροπορική εκστρατεία τους, αλλά μάλλον λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για να περιορίσουν το πολεμικό υλικό τους εντός της Συρίας.

Η προηγούμενη φορά κατά την οποία η Ρωσία είχε αποσύρει τμήμα των δυνάμεών της από τη Συρία το Φεβρουάριο του 2016 είχε αποδειχθεί καταστροφική και το είχαμε σημειώσει στη Freepen.gr. Η μερική απόσυρση είχε δώσει χρόνο και χώρο στους τρομοκράτες που είχαν φτάσει στα όρια της διάλυσης να αναδιοργανωθούν και να ανασυνταχθούν. Επίσης αποδείχθηκε μοιραία στην επίθεση του Συριακού Στρατού προς τη Ράκκα την άνοιξη του 2016 μετά την πρώτη απελευθέρωση της Παλμύρα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Συριακός Στρατός δίχως ρωσική αεροπορική κάλυψη είχε φτάσει σε χρόνο ρεκόρ έξω από την πόλη της Tabqa που τώρα πολιορκούν οι Κούρδοι και οι τζιχαντιστές του ISIS με μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση μέσα στη νύχτα με εκατοντάδες βομβιστές αυτοκτονίας και χημικά όπλα πέτυχαν να τερματίσουν μια επιχείρηση, της οποίας η αποτυχία μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία έχει ενεργοποιήσει εκ νέου τις ισλαμιστικές φράξιες που υποστηρίζει, η σκοπιμότητα της κίνησης των Ρώσων προβληματίζει. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη του πολέμου θα λύσει τις απορίες μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail