Διοικητής του PKK: Το 2017 θα δουν οι Τούρκοι πόσο και πως μάχονται οι Κούρδοι αγωνιστές

PKK Commander Amed Malazgirt/ photo by Firat News Agency
Freepen.gr - Ο Amed Malazgirt, διοικητής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) προειδοποίησε τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleiman Soylu ότι οι συγκρούσεις το 2017 θα είναι πολύ πιο έντονες από ότι τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι όλοι πρόκειται να δούμε πως πραγματικά αγωνίζονται οι αντάρτες του ΡΚΚ.

Μιλώντας στους Κούρδους μαχητές που γιορτάζουν το Νεβρόζ, στα στρατόπεδα του ΡΚΚ στην οροσειρά Καντίλ κοντά στο Μαντζικέρτ είπε «αυτός ο Soylu λέει κάθε μέρα για το πώς έχουν σπάσει τη θέληση των Κούρδων. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εμείς, και όλοι οι εχθροί μας, θα δουν ακριβώς πώς οι αντάρτες του ΡΚΚ αγωνιζόμαστε πραγματικά».

Ο Malazgirt υποστηρίζει πως η Τουρκία θέλει τώρα να απαγορεύσει Νεβρόζ και να πράξει ό,τι μπορεί ώστε οι Κούρδοι να αρνηθούν την ύπαρξη του κουρδικού λαού. Ειδικά η κυβέρνηση του ΑΚΡ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλες τις στρατιωτικές δυνατότητες που διαθέτει για την σφαγή του κουρδικού λαού και να τους κάνει να υποκύψουν στην τυραννία της, πρόσθεσε ο διοικητής.

Κατά το Malazgirt οι τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτελεί σημάδι της απελπισίας από το τουρκικό κράτος και σχολιάζει ότι το Νεβρόζ, δηλαδή η άφιξη της άνοιξης σηματοδοτεί την άφιξη της αντίστασης και της εκδίκησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail