Κόβουν το γάλα και το ψωμί οι Ελληνες αλλά χορταίνουν στην σκέψη ότι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης

Freepen.gr - Κόβουν το γάλα και το ψωμί οι Ελληνες του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης

Αποκαρδιωτικά αλλά και ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ο πρόεδρος, Ευάγγελος Καλούσης όσον αφορά τις πωλήσεις σε γάλα και ψωμί. 

Συγκεκριμένα το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2017 σημειώνεται πτώση πωλήσεων στα δύο αγαθά 5%-7%. 

Ο κ. Καλούσης αιτιολογεί τη μείωση αυτή με την υποχώρηση της καταναλωτικής δύναμης του κόσμου αλλά και την προσπάθεια περιορισμού των αγορών στα απολύτως απαραίτητα.

Αναρωτιέται όμως κανείς σε τι σημείο έχει οδηγηθεί ο Ελληνας του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης όταν τα στοιχειώδη, το γάλα και το ψωμί, που ποτέ δεν έλειπαν από το σπίτι και τα προμηθευόσουν με λιγότερο από € 1,00 (επί δραχμής) και τα δύο, θυσιάζονται στο βωμό της οικονομίας;

Επιπλέον, τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, αναδεικνύουν πως τον Ιανουάριο ο τζίρος των πωλήσεων τροφίμων στα σούπερ μάρκετ υποχώρησε κατά 10%, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η πτώση ανήλθε στο 15%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους.

Το Φεβρουάριο σημειώθηκε μικρή αύξησης 2,9% η οποία όμως αποδίδεται στις καταναλωτικές δαπάνες της Καθαράς Δευτέρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail