Εντάξει και τους έπιασαν. Αλήθεια πού θα τους βάλουν;

Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Λίγες μέρες πριν ακούσαμε έκπληκτοι σε βιντεάκι της ΕΛ.ΑΣ. οτι κατά την τελευταία διετία 2015-2016 έγιναν 414.704 συλλήψεις για σοβαρά κακουργήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει κατά μέσο όρο καθημερινά 568 συλλήψεις.

Απο την άλλη αν ανατρέξουμε στα επίσημα στοιχεία για την συνολική χωρητικότητα των φυλακών, θα διαπιστωσουμε με τρόμο, οτι η χωρητικότητά τους δεν υπερβαίνει σε καμμία περίπτωση τις 10.000, και σήμερα βρίσκονται μέσα σε αυτές 9800 κρατούμενοι περίπου.

Δηλαδή με απλά λόγια οι φυλακές γεμίζουν με κακοποιούς που έχουν διαπράξει κακουργήματα μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες, ακόμα και αν ήταν άδειες. Η πραγματικότητα της είδησης προκαλεί μόνο τρόμο.



Πως ομως καταφέρνουν να αδειάζουν οι φυλακές; Πολύ απλά με τους διαδοχικούς νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και που επιτρέπουν σε πολλούς σκληρούς κακοποιούς να βγαινουν απο τη φυλακή σε ελάχιστα χρόνια μόνο. Επίσης για πολλά αδικήματα, ή ακομα και κακουργηματα, οι κακοποιοί συλλαμβάνονται παραπέμπονται στον εισαγγελέα ,ορίζεται τακτική δικάσιμος και αφήνονται ελεύθεροι εως να εκδικαστεί η υπόθεση.

¨Αλλες πάλι φορές ,λόγω του μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων σε μια υπόθεση δεν ξεκινάει καν ερευνα, ή μέχρι να ολοκληρωθεί έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.

Ενα παράδειγμα θα φέρω εδω για την απάτη που είχε γινει πριν απο κάποια χρόνια στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Βήματος:

"Διακόσιοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΙΚΑ Καλλιθέας δεν έχουν ελεγχθεί δικαστικώς. Οι ιδιώτες αυτοί φέρεται να είχαν ενεργό συμμετοχή στο μεγάλο κόλπο των πέντε γυναικών-διευθυντικών στελεχών του ΙΚΑ Καλλιθέας και να εμφανίζονταν ως… ψευτοασθενείς ή κατά φαντασία έγκυες προκειμένου να υφαρπάζονται επιδόματα συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως κανείς από αυτούς δεν φέρεται να έχει κληθεί μέχρι σήμερα να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου."

Και είναι μόνο μια απο τις χιλιάδες περιπτώσεις ατιμωρησίας που με μια πολύ απλή αναζήτηση στο ιντερνετ , μπορεί κάποιος να βρει.

Το χειρότερο απ'όλα όμως είναι οτι οι πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ τα τελευταία χρόνια έχουν καταντήσει τη χώρα μας μια απέραντη αποθήκη ψυχών. Πέρα απο τους λιγους στατιστικά πραγματικούς πρόσφυγες, χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, ανάμεσά τους πολλοί παραβατικοί καταφθάνουν απο μουσουλμανικές κυρίως χώρες, σε πολλές απο τις οποίες επικρατεί ο θρησκευτικός νόμος της Σαρία.

Το πολιτισμικό σοκ για τους περισσότερους απο αυτούς είναι τεράστιο. Φεύγουν απο μια χώρα που για την παραμικρή κλοπή, ακόμα και για ένα καρβέλι ψωμί, υπάρχει τουλάχιστον ακρωτηριασμός και πάνε σε μια άλλη οπου οι ασφυκτικά γεμάτες φυλακές, επιτρέπουν πρακτικά την ατιμωρησία τους, ή την πολύ μικρή τιμωρία τους για μεγάλα κακουργήματα.

Κατ' αναλογία, φανταστείτε να πήγαινε κάποιος απο εμάς σε μια χώρα οπου αν ληστέψεις ή βιάσεις ή δολοφονήσεις, η μόνη σου τιμωρία αν σε πιάσουν ειναι να σου πουν "ντροπή σου".

Με αυτή λοιπόν την πρακτικα ατιμωρησία έχουμε καταντήσει Ελντοράντο και Γη της Επαγγελίας για τους παραβατικούς όλου του κόσμου.

Το πικρό αστείο, ήταν οτι λίγες ημέρες μετά την ανακοινωση της ΕΛ.ΑΣ , και λιγο πρίν πεθάνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας, μια γριούλα θύμα ενός σκληρού παραβατικού, (που είχε αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφορηση των φυλακών), ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε, σε συνέντευξή του, για μείωση της εγκληματικότητας και ηπιότερα περιστατικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail