Τόσκας: Ο Σώρρας έκανε τεράστια ζημιά - Το ότι έφυγε, απόδειξη της ενοχής του

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, συνέντευξη στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου κατά τη διάρκεια εκπομπής στον ραδιοσταθμό “ Alpha 98,9”.

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Δε μου λέτε κύριε Υπουργέ τι γίνεται με το Σώρρα; Ας πάρουμε το αστυνομικό δελτίο.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Με τον Σώρρα και το κάθε Σώρρα προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε εκεί που επιβάλλει και αποφασίζει η δικαιοσύνη για να πάψει ο κάθε απατεώνας και καθένας που κοροϊδεύει τον κόσμο και του τρώει τα λεφτά και τον παραμυθιάζει ότι αυτός έχει τη συνταγή για τον παραμυθένιο κόσμο και όλοι οι άλλοι του λέμε ψέματα. Να πάψουν λοιπόν αυτοί οι τύποι να κοροϊδεύουν όσους μπορούν να κοροϊδεύουν.
Δυστυχώς σε άλλες χώρες που οι μύθοι δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο και ο ρεαλισμός παίζει μεγαλύτερο θα είχε γίνει αντιληπτός νωρίτερα και δε θα εξαπατούσε αυτούς που ήδη εξαπάτησε και οικονομικά αλλά και πολιτικά. Γιατί έκανε τεράστια ζημιά και στο πολιτικό επίπεδο με τα παραμύθια του και τις φασιστικές του απόψεις. 

Δημοσιογράφος: Εσείς ως Ελληνική Αστυνομία και ως Οικονομική Αστυνομία είχατε εγκαίρως καταλάβει αυτή την απατεωνιά του Σώρρα; 

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Κοιτάξτε υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Όλος ο κόσμος το καταλάβαινε αυτό δεν είναι αστυνομικής έρευνας. Δεν μπορεί να έχεις 600 δισ. και να μην είναι γνωστό αυτό, να μην είσαι στους γνωστούς της λίστας του Forbes . Αλλά τέλος πάντων αυτός κατόρθωνε και εξαπατούσε απλό κόσμο, καλόπιστο κόσμο, ίσως ευκολόπιστο και έκανε αυτό που έκανε. Όμως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη λέει, κάπου ήρθε η ώρα.

Δημοσιογράφος: Τώρα πού βρίσκεται αυτός ο τύπος; Η Αστυνομία έχει εντοπίσει τα ίχνη του; Μπορούμε να πούμε ότι αργά ή γρήγορα θα πέσει στα δίχτυα σας;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Κοιτάζουμε κάθε περίπτωση και εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος και η απόδειξη του ότι έφυγε είναι απόδειξη του ότι εξαπατούσε τον κόσμο που είναι αποδοχή ουσιαστικά της ενοχής του.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα και πώς μπορεί να έχει πετύχει κάτι τέτοιο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις. Δε θέλω να μπω στο στάδιο της αστυνομικής έρευνας γιατί και δουλεία δική μου δεν είναι, αλλά και δε θέλω να πω πράγματα που δεν πρέπει δημόσια μέχρι να ολοκληρωθούν.

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά, βλέπετε και το βίντεο, εξετάζετε και τη διαδρομή στο διαδίκτυο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις κύριε Λάμπρου, αλλά θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πόσο εύκολα η κοινωνία μας πιστεύει και είναι χαρακτηριστικό των εποχών κρίσεων παγκόσμια ότι οι μύθοι σε εποχές κρίσεων, τα παραμύθια όχι οι μύθοι, είναι κάτι το οποίο πρέπει να υπάρχει στην παράδοσή μας και στα μαθήματα για τα παιδιά μας.
Αλλά τα παραμύθια και τα ψέματα έχουν μεν κοντά ποδάρια αλλά πιάνουν τόπο σε εποχές κρίσης. Τι έγινε στη διάρκεια του πολέμου στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο οι μύθοι και οι ιδέες και οι φασιστικές και τα ψέματα και οι υπερβολές πιάσαν τόπο; Οι μεγαλύτερες υπερβολές που μπορούσαν να υπάρξουν πιάσαν τόπο. Δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό των κρίσεων και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε. 

Δημοσιογράφος: Το φαινόμενο Σώρρα γεννήθηκε μέσα από την οικονομική κρίση κακά τα ψέματα.

Δημοσιογράφος: Ε, βέβαια. Αν δεν υπήρχε οικονομική κρίση… 


Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εκεί πιάστηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος για να κοροϊδέψει κόσμο. Εάν δεν υπήρχε οικονομική κρίση μπορεί και να μην γινόταν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail