Διαμαντοπούλου: Μας χρεοκόπησαν οι συντάξεις - Δε γίνεται άνθρωποι με 20 χρόνια δουλειάς να έχουν ίδια σύνταξη με όσους δούλεψαν 40 χρόνια

Freepen.gr - «Aν δει κανείς την πορεία της χώρας από το 2000 μέχρι το 2015, θα διαπιστώσει ότι για το ασφαλιστικό δόθηκαν 220 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το χρέος της χώρας». σημείωση από το βήμα του 1ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του Economist η πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως τα ελλείμματα καλύπτονταν στο ασφαλιστικό από την κρατική χρηματοδότηση και αντιπροσώπευαν το 83% της αύξησης του χρέους.

«Το ότι δεν λύσαμε το ασφαλιστικό μας ήταν βασική αιτία της χρεοκοπίας. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Το αποδεχόμαστε αυτό; Να λοιπόν μια βασική, η πλέον βασική διαρθρωτική αλλαγή στην οποία πρέπει να συναινέσουμε στην Ελλάδα» σημειώνει η κ. Διαμαντοπούλου και προσθέτει:

«Δεν γίνεται άνθρωποι που έχουν 20 χρόνια εργάσιμου βίου να έχουν ίδια σύνταξη με ανθρώπους που έχουν 40 χρόνια εργάσιμου βίου»

Ωστόσο δε μας είπε η κ. Διαμαντούπουλου τι έκανε για όσα ορθά περιγράφει και έχουμε αναφέρει πολλές φορές στη Freepen.gr όταν ήταν στα πράγματα υπηρετώντας ως κορυφαίο στέλεχος τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. 

Ας μη μας διαφεύγει ότι πολλά συνταξιοδοτικά προνόμια δίχως την απαραίτητη οικονομική βάση θεσπίστηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail