Ραγδαίες εξελίξεις - Συρία: Να αποσυρθεί άμεσα ο τουρκικός στρατός από τη χώρα μας

Freepen.gr - Το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε ανακοίνωση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) την Παρασκευή, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στην Τουρκία να εγκαταλείψει άμεσα τη Συρία και να τερματίσει τις επιθετικές ενέργειες εναντίον της χώρας.

Αυτή η δήλωση από το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών έρχεται μόλις 24 ώρες μετά το θάνατο περίπου 20 αμάχων στην Αλ Μπαμπ ύστερα από επιδρομή της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τα τέλη Αυγούστου του 2016 βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινή επιχείρηση του Τουρκικού Στρατού και διάφορων ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων όπως ο FSA, που έχουν βαπτιστεί ως αντιπολίτευση, στη βόρεια Συρία με την ονομασία "Ασπίδα του Ευφράτη".

Η επιχείρηση ξεκίνησε με την ουσιαστική παράδοση της Τζαραμπλούς στις δυνάμεις του εισβολέα και αρκετούς μήνες έχει βαλτώσει έξω από την Αλ Μπαμπ.

Πάρα ταύτα οι δυνάμεις αυτές δε θεωρούνται ευπρόσδεκτες στη Συρία και ήδη σημειώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ταραμπλούς όπου ζητείται η αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής.

Ωστόσο ο Ερντογάν δηλώνει πως προτίθεται να φτάσει μέχρι τη Ράκκα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail