«Στουρναρισμός»

Αναδημοσίευση από: odosdrachmis.gr

Ήταν άνοιξη του 2010 όταν ο τότε επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κύριος Ιωάννης Στουρνάρας – αργότερα υπουργός Οικονομικών και σήμερα Διοικητής-Γκαουλαϊτερ στην Τράπεζα της Ελάδος, σε συνεντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, είχε «προβλέψει» ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παρουσιάσει θετικό πρόσημο στα τέλη του χρόνου (εννοούσε το 2010).

Οι προβλέψεις του για την ανάπτυξη που έρχεται οσονούπω επαναλήφθηκαν με ετήσια συχνότητα. Το 2013 δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο του BBC τον οποίο διαβεβαιώνει ότι η χρονιά αυτή το 2013 δηλ. θα είναι ο τελευταίος χρόνος ύφεσης της ελληνικής οικονομίας! Είστε σίγουρος τον ρωτάει ο δημοσιογράφος. Απολύτως σίγουρος απαντάει ο γίγαντας των οικονομικών προβλέψεων Ιωάννης Στουρνάρας. Είστε σίγουρος 100% , τον ξαναρωτάει ο δημοσιογράφος. Είμαι 100% σίγουρος απαντά ο ίδιος.

Τι μας λέει εδώ και χρόνια ο διορισμένος εθνικός μας καβαλάρης. Ότι τον επόμενο μετά τον τρέχοντα χρόνο, η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να απογειώνεται και ότι σύντομα θα τρώμε με περίπου χρυσαφί ή έστω ασημί κουτάλια ! Και σε πρόσφατη ομιλία του στην εεπιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής δήλωσε μετάξύ άλλων ότι, αν γυρίσουμε στη δραχμή θα μας συλαμβάνουν στα σύνορα ! Αυτό είναι που λέγαμε «Στουρναρισμός, το ανώτερο είδος της οικονομικής και πολιτικής γελοιότητας»

Ο κύριος Διοικητής δεν είνα ανόητος. Τη δουλειάτου κάνει. Λέει εξωφρενικά ψέματα, πιστός στο Γκεμπελικό δόγμα, πες, πες ψέματα, όλο και κάτι θα μείνει. Τα ψέματά του αυτά, τα αναμασάνε παπαγαλιστί με επαίσχυντη ασυδοσία τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης με κάτι απίθανους τύπους που παριστάνουν τους έγκυρους αναλυτές !

Αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος είναι αλύπητος. Ο Θεός να βοηθήσει όλους αυτούς του ψεύτες που υπηρετούν άνωθεν εντολές όταν θα έρθει σύντομα το πλήρωμα του χρόνου και αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά το μέγεθος της αμαρτίας τους σε βάρος της χώρας. Εύχομαι να είναι εδώ για να μπορέσουν να απολογηθούν. Και να μην έχουν δραπετεύσει με ελικόπτερο όπως είναι και το πιο πιθανό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail