Τα Sukhoi δεν άφησαν τίποτε όρθιο - 19.160 έξοδοι και 71.000 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Freepen.gr - Αριθμούς που ζαλίζουν έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov όσον αφορά τις επιδόσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στη Συρία:

«Από την έναρξη της επιχείρησης η αεροπορία μας έχει πραγματοποιήσει 19.160 εξόδους και εξαπέλυσε πάνω από 71.000 επιθέσεις εναντίον υποδομών των τρομοκρατών. Η αεροπορίας μας χτύπησε στρατόπεδα εκπαίδευσης, εργοστάσια και εργαστήρια πυρομαχικών , καθώς επίσης και παράνομες εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου των τρομοκρατών της ISIL».

Σύμφωνα με τον Gerasimov τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περισσότερα από 200 τέτοιους στόχους, 174 διυλιστήρια πετρελαίου και 111 κονβόι βυτιοφόρων.


Ο Gerasimov τόνισε πως οι επιθέσεις βοήθησαν στη διατάραξη του συστήματος εξοπλισμού της ISIS αλλά και αποστέρησης βασικών πηγών εσόδων τους.

Με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν απελευθερωθεί 12.360 τετραγωνικά χιλιόμετρα της συριακής επικράτειας και 499 κοινότητες από τις 30 Σεπτεμβρίου τιυ 2015.

Όπως ανέφερε ο Gerasimov εκείνη την εποχή μεγάλοι σχηματισμοί τρομοκρατών κατευθύνονταν να αναπτυχθούν σε Χάμα και Χομς. Η επαρχία της Λαττάκεια εκκαθαρίστηκε από τους ισλαμιστές, στα προάστεια της Δαμασκού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και έχει διασφαλιστεί ο βασικός οδικός άξονας Δαμασκού-Χαλεπίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail