Η νέα μορφή του εγκλήματος - Καταγγελίες άγριου ομαδικού βιασμού νεαρής Σουηδέζας live στο Facebook

FILE PHOTO © Bjorn Larsson Rosvall / Reuters
Freepen.gr - Μια νέα άγρια μορφή εγκλήματος αρχίζει να καταγράφεται στο διεθνές αστυνομικό δελτίο και αν δε βρεθεί ένας τρόπος αντιμετώπισης, οι προεκτάσεις θα είναι απροσδιόριστες.

Διάπραξη εγκλήματος ζωντανά μπροστά στις οθόνες σας. Εκεί που βλέπετε τις φωτογραφίες των φίλων σας ή απαντάτε σε κάποιο σχόλιό τους, έχετε πρόταση να δείτε live κάποιον να αυτοκτονεί, να βιάζεται ή να κακοποιείται όπως συνέβη πρόσφατα με ένα νεαρό ΑμΕΑ.

Αυτή τη φορά συνελήφθησαν τρεις άνδρες στην Ουψάλα της Σουηδίας ως ύποπτοι για ομαδικό βιασμό δίχως να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερα στοιχεία ως προς την ηλικία ή την εθνικότητά τους.

Το έγκλημα φέρεται να έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής, με την αστυνομία φέρεται να λαμβάνει γνώση γύρω στις 9:00 το πρωί.

Η Aftonbladet Daily μίλησε με ορισμένα από τα μέλη μιας κλειστής ομάδας στο Facebook όπου φέρεται να μεταδόθηκε ζωντανά ένας ομαδικός βιασμός. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι ένα νέο κορίτσι βιάστηκε ομαδικά και βρέθηκε κοντά στο να πέσει αναίσθητο κατά την ώρα του εγκλήματος.

Μια από τους μάρτυρες, η 22χρονη Lovisa, λέει ότι μπήκε στην υποσελίδα κατά λάθος ενώ έκανε Live chat και σοκαρίστηκε από ό,τι είδε:

«Δύο παιδιά έσπρωχναν προς τα κάτω ένα κορίτσι στο κρεβάτι ... Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν μια κακώς ενορχηστρωμένη φάρσα. Αλλά δεν ήταν».

Σύμφωνα με Lovisa, υπήρχαν 200 άτομα που έφτασαν να παρακολουθούν το βίντεο σε ένα σημείο, πριν η αστυνομία φτάσει ξαφνικά στη σκηνή και σταματήσει το βίντεο ενώ η αστυνομία ανέκρινε τους άντρες πριν τη μεταγωγή τους στο τμήμα.

"Είναι εντελώς αρρωστημένο», δηλώνει ένα άλλο μέλος της κλειστής ομάδας στην Expressen. «Πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα κορίτσι; Και πώς μπορείτε να το κάνετε ζωντανά ...; "

Ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πως αυτά τα μέλη είχαν λάβει πρόσκληση για την κλειστή ομάδα.

Το διαμέρισμα εξετάζεται από ειδικούς εγκληματολογίας και η σκηνή του εγκλήματος είναι κλειστή. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ivan Aslund δήλωσε στην Aftonbladet πως η αστυνομία θα διατηρήσει "την πλήρη εμπιστευτικότητα" αυτή τη στιγμή, αρνούμενος να επιβεβαιώσει οτιδήποτε πέρα ​​από τη σύλληψη των υπόπτων.

Χρειάζεται πλέον τεράστια προσοχή και μεγάλη καχυποψία σε ότι κάνει κανείς στο ίντερνετ και ιδίως στα κοινωνικά δίκτυα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail