Άγριες διαθέσεις από τη Μόσχα προς Δύση: Στέλνατε βοήθεια μόνο όσο υπήρχαν οι τρομοκράτες

Στρατής Μαζίδης

Σε ποσοστό που αγγίζει το 52% και συνολικά παραπάνω από 30 συνοικίες του κατεχόμενου ανατολικού Χαλεπίου έχουν πλέον απελευθερωθεί από το Συριακό Στρατό σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Σε επίπεδο πληθυσμού, αυτό μεταφράζεται σε παραπάνω από 90.000 παγιδευμένους κατοίκους.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Υποστράτηγος Igor Konashenkov επισημαίνει τη μεγάλη πρόοδο των χερσαίων επιχειρήσεων και τονίζει την καλά σχεδιασμένη και προσεκτική δράση των συριακών στρατευμάτων που έχει οδηγήσει σε μια ριζική επανάσταση όσον αφορά τον αντίκτυπο στο μέτωπο. 

Ωστόσο ο Konashenkov στηλιτεύει τις χώρες της Δύσης για την απροθυμία τους για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις περιοχές που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τον συριακό στρατό:

"Ενώ οι δυτικές χώρες και οι εκπρόσωποί τους στους διάφορους διεθνείς οργανισμούς συνήθιζαν να φωνάζουν σχετικά με την ανάγκη να καταστεί δυνατή η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο ανατολικό Χαλέπι όταν ήταν υπό πλήρη έλεγχο των ανταρτών, φαίνεται να έχουν χάσει το ενδιαφέρον στο να βοηθήσει τους πληγέντες κατοίκους τώρα που έχουν πια απελευθερωθεί"

Και συνεχίζει:

"Προφανώς, η ενίσχυση αυτή προοριζόταν για κάποιους άλλους ανθρώπους που ζουν στις γειτονιές της ανατολικής Χαλεπίου" υπονοώντας ότι οι πραγματικοί παραλήπτες ήταν οι διάφορες τζιχαντιστικές ομάδες που μάχονται ενάντια στο Συριακό Στρατό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, που δήλωσε ότι «το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας προορίζεται σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, όπως οι τρομοκράτες της Al-Nusra, οι οποίοι τη χρησιμοποιούν προς όφελός τους».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail