Ιερώνυμος: Δε διεκδικούμε εξουσίες και δυνάμεις. Είμαστε το πανδοχείο της αγάπης

Φωτογραφίες: Δημοσθένης Τσαβδαρίδης
Η Εκκλησία δεν διεκδικεί καμία εξουσία και καμία δύναμη. Δύναμή της είναι η θυσιαστική της αγάπη και αυτό που ζητούμε και θέλουμε είναι ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα να θυσιαζόμαστε και όχι να θυσιάζουμε, να διακονούμε και όχι να εξουσιάζουμε, να προσφέρουμε και όχι να παίρνουμε, να ξεκουράζουμε τον κάθε άνθρωπο, να αγαπάμε και να ενώνουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πάνου Αδαμόπουλου για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας ότι «το πλαίσιο και τα όρια του ρόλου μας μέσα στην ζωή του κόσμου, μας τα έθεσε ο ίδιος ο Κύριός μας» και επεσήμανε, ότι η πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει τα τελευταία ιδίως χρόνια την πατρίδα μας, με την βαθειά οικονομική ύφεση και τα παρεπόμενά της, φανέρωσε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο ότι «η Εκκλησία είναι στην κυριολεξία η τροφός αυτού του έθνους, η στοργική μάνα, η ανοικτή και ευσπλαγχνική αγκαλιά, το ʺπανδοχείονʺ της αγάπης, στο οποίο χωρούν οι πάντες και κυρίως οι πονεμένοι και αναγκεμένοι άνθρωποι, οι αναξιοπαθούντες, οι πτωχοί, οι άστεγοι, οι πρόσφυγες, όλοι οι ελάχιστοι αδελφοί του Κυρίου των οποίων πλήττεται η αξιοπρέπεια και διακυβεύεται πολλές φορές αυτό καθ’ εαυτό το δικαίωμα στην ζωή».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail