Γιάννης Βαρουφάκης: ''Η αλήθεια όπως την είδα και τη βίωσα''

«Ποταμός» ο Γιάνης Βαρουφάκης στην αποκλειστική του συνέντευξη στο «Ηράκλειο 9,84» μιλώντας για όλους και για όλα πριν λίγες ημέρες. Αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των διαπραγματεύσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015, υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του τότε, σημειώνοντας ότι αυτή «προδόθηκε από μέσα» με το σύστημα Μαξίμου, ουσιαστικά να μην πιστεύει ποτέ ότι μπορούσε να επιτύχει σε μία σκληρή διαπραγμάτευση και τελικά να «παραδοθεί» αμαχητί την επομένη ενός συγκλονιστικού όπως είπε «Όχι» με 62% του Ελληνικού λαού. 

Απέκρουσε τις αιχμές ότι τον Φεβρουάριο του 2015 υπέγραψε μνημόνιο χωρίς να πάρει ένα ευρώ και αποκάλυψε ότι ήταν αντίθετος με την αποπληρωμή των δανειστών μέσω των αποθεματικών του δημοσίου και των ταμείων, έχοντας για πρώτη φορά γράψει παραίτηση χωρίς να την παραδώσει, τον Απρίλιο του 2015.

Αποκάλυψε ακόμη, ότι δεν ήταν οπαδός των capital controls ποτέ, γιατί αυτό σήμαινε εκκίνηση εξόδου από το Ευρώ. Προειδοποίησε να μην γίνεται ψευδής αναφορά στο τι έλεγε μέσα στα Eurogroup, επαναλαμβάνοντας ότι έχει ηχογραφήσει τα πάντα και πρόκειται να δημοσιεύσει με βιβλίο όλη την αλήθεια για να την μάθουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, ενώ παραδέχτηκε ότι ο Σόιμπλε του είχε εκμυστηρευτεί ότι από το καλοκαίρι του 2014, ο Σαμαράς είχε ξεγραφτεί για την Τρόικα. 

Όπως είπε, οι δανειστές για κάθε μνημόνιο θέλουν και μία άλλη κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα ενώ χρεοκοπήσαμε το 2010, προσποιήθηκαν όλοι ότι δεν συμβαίνει, με ένα δάνειο το μεγαλύτερο στη παγκόσμια ιστορία και εσαεί μνημόνια. Όπως είπε χωρίς σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους, τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ. Αποκάλυψε τέλος πλήρως το τι συνέβη στη πρώτη επαφή με τον Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail