Τη μια "Δόξα τω Θεώ", την άλλη "Βοήθη Παναγιά" - Ξανά χάος στην Παλμύρα - Εκκένωσε ο Στρατός

Στρατής Μαζίδης

11/12/2016 14:37 - Τη μια "Δόξα τω Θεώ", την άλλη "Βοήθη Παναγιά" είναι η φράση που ταιριάζει καλύτερα στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο στην Παλμύρα.

Η ISIS ξεκίνησε το πρωί όπως αναφέραμε νωρίτερα, νέα επίθεση στο προάστιο Al-Amariyah και τον ομώνυμο λόφο καταλαμβάνοντάς τα.

Όπως αναφέρει το τζιχαντιστικό δίκτυο Amaq και επιβεβαιώνει ανώνυμη στρατιωτική πηγή στο Al-Masdar το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον την αρχαία πόλη της Παλμύρα μετά από συμπλοκή με τον Στρατό.

Οι προσπάθειες του Στρατού να κρατήσουν το Συγκρότημα Κατοικιών των Αξιωματικών και το Κάστρο της Παλμύρα περιγράφονται ως άσκοπες, ενώ λέγεται πως ο Στρατός παραμένει στην πόλη παρέχοντας κάλυψη στις μονάδες του που αποσύρονται δυτικά.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές στην πόλη επικρατεί απόλυτο χάος, ο Στρατός είναι περικυκλωμένος και αρκετοί μιλούν για παραδόσεις ανδρών στην ISIS.

Το συριακό δίκτυο Al-Watan επίσης επιβεβαιώνει την επιχείρηση εκκένωσης της Παλμύρα.

Την ίδια στιγμή η ISIS ανακοίνωσε πως ελέγχει και την πόλη της Παλμύρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για αεροπορική κάλυψη ενώ ήδη διάφοροι σχολιαστές στο Twitter κάνουν λόγο για «απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσουν την πίεση στη Συρία».

Επίσης σύμφωνα με την al-Watan η ISIS έφερε σημαντικές ενισχύσεις από Ράκκα και Ντέιρ Εζόρ για τη σημερινή επίθεση στην πόλη. 

11/12/17  15:12 Ο δήμαρχος της Χομς δήλωσε πριν λίγα λεπτά πως ο στρατός συγκεντρώνεται και ανασυντάσσεται έξω από την Παλμύρα στα πλαισία προετοιμασίας αντεπίθεσης τις επόμενες ημέρες.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail