Αποκαλύψεις για το βρώμικο κύκλωμα απαγωγής παιδιών κι εμπορίας οργάνων στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Επανερχόμαστε εκ νέου στη Freepen.gr με το φρικτό έγκλημα πολέμου που συντελείται στη Συρία και το Ιράκ από τους τζιχαντιστές και όχι μόνο, όσον αφορά την εμπορία οργάνων.

Στις 17/11 δημοσιεύαμε την είδηση από το ιρανικό πρακτορείο Φαρς για τα 25.000 χειρουργεία αφαίρεσης οργάνων και τις απαγωγές παιδιών στην κατεχόμενη επαρχία του Ιντλέμπ στη Συρία.

Η αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα al-Hadath δημοσιεύει πως ορισμένες ειδικές ομάδες που έχουν στις τάξεις τους εκπαιδευμένους γιατρούς, έχουν απαγάγει παιδιά, ακρωτηρίασαν τα όργανα του σώματός τους και στη συνέχεια πέταξαν τα πτώματα τους σε απομακρυσμένες περιοχές ή τα έθαψαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας Ισραηλινός αξιωματικός στην Τουρκία είναι σε αναμονή για τα όργανα των παιδιών που πρόκειται να μεταφερθούν στη μαύρη αγορά για μεταμόσχευση.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι ιατρικές ομάδες των ομάδων αυτών διαθέτουν αναισθησιολόγους, χειρουργούς και μια σειρά από ενόπλους οι οποίοι απαγάγουν τα παιδιά και τα μεταφέρουν σε "ασφαλείς" περιοχές για τη χειρουργική επέμβαση μέσα σε ολοκαίνουργια και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα.

Οι ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν βρει στην εμπορία οργάνων μια αρκετά προσοδοφόρα πηγή καθώς το κάθε όργανο κοστίζει αρκετές χιλιάδες δολάρια στη μαύρη αγορά και είχαμε δημοσιεύσει στις 17/11 το ακριβές κοστολόγιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail